,
Eurshanie ondernemer

Een openhartig gesprek met girlboss Eurshanie over haar carrière als ondernemer

Eurshanie is een selfmade girlboss pur sang! Een zakenvrouw die precies weet wat ze wil en zich voor 110 procent inzet (als niet meer). Ze is een online business coach, richtte de succesvolle webshop ChiqueBoss op en is een waar social-mediaspecialist. Met haar business wil ze andere ondernemers helpen groeien op financieel en persoonlijk vlak. In dit interview vertelt ze meer over zichzelf en haar carrière als ondernemer.

Via, via kwam ik een jaartje geleden terecht op het Instagram-account van Eurshanie. Het eerste wat me opviel, was hoe eerlijk ze was over ondernemen. Ik was positief verbaasd, want op social media maken we dingen vaak mooier dan ze zijn. Eurshanie is eerlijk over haar struggles, ze deelt zelfs haar financiën. Waarom? Ze wil haar succes delen met anderen en op die manier haar eigen doelen behalen.

Een ondernemersdroom

Als klein meisje op de basisschool wilde ze piloot worden om de wereld over te reizen. De online business coach is dus altijd een meisje geweest met grote dromen. And as we all know: little girls with dreams become women with vision. Na de mavo volgde ze verschillende opleidingen, maar school wist nooit haar aandacht lang vast te houden. In die tussentijd stond ze niet stil en was ze druk bezig met zichzelf ontwikkelen.

Ze werkte o.a. als eventmanager in een bedrijf waar ze ontzettend veel vrijheid kreeg. En vanaf dat moment weet ze het zeker: ze wil ondernemen.
“De eigenaar liet me in feite ondernemen in zijn onderneming. Ik mocht alles doen wat ik wilde: de line-up samenstellen, concepten bedenken en acties opzetten. In één maand tijd groeide het evenement van honderd bezoekers naar vijfhonderd bezoekers”, vertelt de drieëndertigjarige aan de telefoon.

Eurshanie carrière als ondernemer

Eurshanie’s eerste business

Op zoek naar inspiratie scrolde ze kort daarna door de Gram en vond zo haar eerste business. “Ik ben begonnen met het verkopen van neptattoos voor festivals. Dat was toen best een hype in Nederland. Ik mailde midden in de nacht naar China en ging opzoek naar een groothandel.” Ze had toentertijd geen ervaring in het runnen van een eigen webshop. Maar wat ze wel had opgebouwd was kennis van social media, en op die manier kon ze haar product promoten.

Helaas daalde de vraag naar de tattoos en Eurshanie realiseerde zich dat het tijd was om op zoek te gaan naar iets nieuws. Een tijdje later vloog ze daarom naar Parijs om kleding te spotten in Aubervilliers, een groothandel in kleding. Terwijl ze op dat moment niet genoeg geld had om een nieuwe webshop te openen.

“Ik vertrok naar Parijs zonder zeker te weten wat ik daar kon aantreffen, maar mijn gevoel zei dat ik moest gaan. Ik ontmoette daar een dame die werkte voor de marketingafdeling van Nike. Ze bood me een klus aan en ik kon het eigenlijk niet geloven. Het leverde me een flink bedrag op en met dat geld kocht ik kleding in voor ChiqueBoss.” Wederom weet ze succes te behalen. In twee jaar tijd bouwt ze een bereik van 20.000 volgers op en werkt ze met verschillende influencers. Toch stagneerde ook het succes van ChiqueBoss.

“Ik vertrok naar Parijs zonder zeker te weten wat ik daar kon aantreffen, maar mijn gevoel zei dat ik moest gaan.”

Een nieuw begin

“Op een gegeven moment liep ik constant tegen de feiten aan. Ik was hard aan het werken voor weinig geld en realiseerde me dat vooral mijn online zichtbaarheid een groot succes was”, vertelt de Online business coach openhartig.” Na twee jaar voelde iets niet goed en de cijfers waren een bevestiging van haar onderbuikgevoel. Het was weer tijd om een andere richting in te slaan. “Ik verdiepte me in mijn financiën en deed onderzoek naar verschillende verdienmodellen.”

Eurshanie carrière als ondernemer

Eurshanie kwam tot de conclusie dat het aanbieden van haar expertise een beter verdienmodel was. “Ik vind het leuk om mensen te helpen en ik gaf altijd al adviezen. Het is dus wel echt mijn ‘thuis’.” Met dat inzicht ontplooit Eurshanie zich tot online business coach en helpt ze starters en ondernemer die vastlopen. Ondernemen is hard werken en Eurshanie is daar altijd heel eerlijk over. “Het is een constante innerlijke strijd. Je moet ook dingen doen die je niet wilt en de discipline hebben om niet op te geven.” En als er een ding is dat deze girlboss heeft dan is het stalen discipline. Ze werkt tot de job done is en is indrukwekkend productief. “Ik tel mijn uren niet, maar ik werk wel elke dag, ook vaak in het weekend”, geeft ze eerlijk toe.

“Ik vind het leuk om mensen te helpen en ik gaf altijd al adviezen. Het is dus wel echt mijn ‘thuis’.”

Hard work pays off

Toch ziet ze dat niet als een straf, het is een bewuste keuze die ze maakt en bovendien is haar werk haar passie. Ondanks dat ze flink wat uren maakt, is ze niet bang voor een burn-out. “Ik luister altijd goed naar mijn lichaam. Als ik voel dat ik moet stoppen dan stop ik.” Als me een ding goed duidelijk is geworden na het interview is het dat deze dame zichzelf heel goed kent. En hierdoor is ze in staat het beste uit zichzelf te halen.

Dit betekent niet dat ze geen momenten van onzekerheid en struggles kent, maar ze laat zich niet leiden door angst. “Hetgeen waar je bang voor bent zal er altijd zijn, als een soort muur. Om aan de andere kant van die muur te komen, moet je over je angst heen komen. En als je er eenmaal overheen bent, zul je zien dat hetgeen waar je zo bang voor was echt mee viel.”

Meer weten over Eurshanie en hoe zij ondernemers helpt, kijk dan op www.eurshanie.com

Lees meer over ondernemers en het ondernemerschap


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: