,
monique-krul-kriyoyo-natural-hair

Wij spraken met Monique van Krul Kriyoyo over natural hair, netwerken en het organiseren van events

Een vrouw die als geen ander verschillende vrouwen kan samenbrengen, is Monique. Monique organiseert met haar Ami i Abo su Krùl, ook wel Krul Kriyoyo, evenementen die draaien om self-care en self-love, en verbindt op die manier vrouwen van uit heel Nederland. Monique is gedreven en kan netwerken als de beste, maar het is vooral haar enthousiasme dat klanten en sponsors naar haar toe trekt. Wat zij zegt over Krul Kriyoyo en het begin van haar natural hair journey, haar eerste evenement en nog veel meer, lees je hier.

Monique, wie ben jij?
Ik ben super leergierig en vast de spontaanste mensen mens die je ooit tegenkomt. Ik ben ook een gedreven en dienstverlenende vrouw met veel ervaring en kennis in de didactische en financiële wereld. Naast ten alle tijden mezelf te zijn en non-stop mijn brand op te bouwen, ben ik ook de manager van een druk en super uitdagend gezin.
Deze vraag beantwoorden ging makkelijker dan gedacht. Een aantal jaartjes terug had ik geen idee wie ik was.
Wij volgen je al een tijdje op Instagram. Wat doe jij veel tofs zeg. Kan je een paar voorbeelden noemen?
Met mijn Ami i Abo su Krùl, met de roepnaam Krul Kriyoyo, organiseer ik (kleinschalige) beauty en netwerk evenementen. Het zijn interactieve evenementen waar je bijvoorbeeld je krullen beter leert kennen, je eigen sieraden leert maken of leert hoe je jezelf beter kan presenteren voor anderen.
Het hoofddoel van mijn evenementen is om vrouwen bij elkaar te brengen. Waarom? Ik wil graag vrouwen stimuleren om meer samen te werken in plaats van elkaar te zien als concurrentie. Wij vrouwen kunnen veel meer dan wij zelf verwachten en als wij vrouwen samen hieraan werken, girl we will be unstoppable! Eén van de quotes waar ik 100% in geloof: Alleen kom je er sneller (so true!!) maar samen kom je veel verder (feit!!).
“Eén van de quotes waar ik 100% in geloof: Alleen kom je er sneller, maar samen kom je veel verder. “
krul-kriyoyo-natural-hair
Monique | Sass Studio
Naast het empoweren van andere vrouwen is Krul Kriyoyo the connector, géén influencer, tussen beauty brands en consumenten. Krul Kriyoyo laat je van dichterbij kennis maken met beauty brands en omgekeerd brengt Krul Kriyoyo het beauty brand in aanraking met de juiste doelgroep.
Wij zien heel veel krullen op jouw profiel, is dat altijd onderdeel geweest van wie jij bent?
Nee, niet echt. Op mijn 12de mocht ik van mijn moeder mijn haren eindelijk relaxen en dat vond ik destijds supertof. Niet omdat ik graag stijl haar wilde hebben, maar meer om het gevoel van “volwassen” zijn. Net een paar weken voor mijn 15de verjaardag moest ik verplicht van mijn moeder een big chop doen, vanwege het niet verzorgen van mijn relaxed haar. De eerste twee dagen voelde ik me zo lelijk als wat met mijn jongenskop, maar daarna voelde ik me zo vrij en zorgeloos. Sindsdien heb ik talloze big chops uit eigen wil gedaan, niet omdat ik mijn haren niet goed verzorgde, maar om telkens weer die vrijheid te mogen ervaren of om vervelende gebeurtenissen/energie los te laten.
Hoe begon jouw ‘natural hair journey’?
Mijn ‘natural hair journey’ begon als grap in januari 2015 toen mijn zus en ik een weddenschap aangingen over wiens kroeshaar het snelste groeit. Mijn zus rockte al jaren haar kroeshaar, al voor de ‘natural hair trend’ begon, en had dus ook super lang haar. Zelf had ik toen nog kort en relaxed haar. Zoals afgesproken liet ik me zelf kaalscheren bij de kapper en mijn zus… nou die kwam met geblondeerd haar terug naar huis. Ik besloot dus om alsnog de weddenschap in mijn eentje aan te gaan (eens mezelf te zijn). Doelgericht dook ik in de ‘natural hair’ wereld.
“Ik heb toen van mijn passie, mijn droombaan gemaakt.”
En hoe leidde die hair journey naar de evenementen die je nu organiseert?
Door de complimenten en vragen die ik van anderen kreeg, besloot ik in 2017 mijn ‘natural hair journey’ via YouTube en Facebook te documenteren. In juli 2018 ging ik met mijn gezin twee weken vakantie naar Curaçao. Omdat op dat moment de meeste van mijn vriendinnen ook bezig waren met hun natural hair journey, besloot ik een headwrap workshop te organiseren. Vanuit Nederland nam ik wat samples mee die ik bij verschillende haar evenementen bij elkaar had verzameld en deelde deze uit tijdens deze supergezellige middag. De foto’s en video’s van deze dag deelde ik op mijn Facebook, waarop ik superleuke reacties kreeg van kennissen met de vraag waarom zij niet uitgenodigd waren of als ik nog eens zoiets kan organiseren voordat ik weer na Nederland ga.
Photo by Boon Studio
 
Ik heb toen van mijn passie, mijn droombaan gemaakt en heb nu inmiddels in acht evenementen in Nederland gegeven, en binnenkort nog twee in juni. Allemaal met dank aan supertoffe sponsoren en trouwe supporters.
Geloven in jezelf en jezelf durven zijn, is voor jou ontzettend belangrijk. Hoe breng je dat op andere vrouwen over?
Een aantal jaren terug leefde ik voornamelijk naar andermans verwachtingen totdat ik januari 2015 als doel hebt gesteld om meer te gaan doen wat IK leuk vind én waar IK gelukkig van word. Door mezelf ten alle tijden te durven zijn ben ik veel meer gaan groeien als persoon en doe ik nu dingen die ik nooit eerder van mezelf had verwacht, heb een soort van een inner kracht ontdekt.
 
En omdat ik weet dat veel andere vrouwen nog doen wat anderen van ze verwachten, probeer ik ze zoveel mogelijk te motiveren om die vicieuze cirkel te breken en hun dromen na te gaan jagen.
Naast jouw eigen evenement, komen wij jou ook bij ontzettend veel andere evenementen tegen. Neem je bewust aan zoveel evenementen deel?
Ja zeker! Ik woon in Friesland en kom ik hier weinig tot geen donkere (ondernemende) vrouwen tegen. Dus ga ik regelmatig naar verschillende evenementen om op die manier andere like minded vrouwen tegen te komen. Dit is mijn manier om mijn netwerk te verbreden, wijzer te worden en natuurlijk om ook positieve energie op te laden. De meeste van mijn business partners en/of sponsoren heb ik tevens op deze evenementen leren kennen 😉
“Om heel eerlijk te zijn de meeste van mijn samenwerkingen en sponsorships zijn niet gebaseerd op mijn netwerk of aantal volgers, maar op wat ik als persoon te bieden heb.”
krul-kriyoyo
Photo by Boon Studio
Met zo een enorm netwerk staan bedrijven vast te popelen om met jou samen te werken. Met wie werk je op dit moment allemaal samen?
Als je het over grote hair brands hebt, werk ik nu samen met CURLS, ASIAM, YARI, MIXED CHICKS en ONLY CURLS LONDON. Ik heb ook met fantastische lokale hair brands gewerkt zoals CURLY SECRET en FAHT AMSTERDAM. Ik had ook de eer eerder dit jaar om L’ÓREAL als make-up sponsor te hebben gehad voor één van mijn evenementen en was ook super blij om een review voor LUSH te mogen doen.
 
Om heel eerlijk te zijn de meeste van mijn samenwerkingen en sponsorships zijn niet gebaseerd op mijn netwerk of aantal volgers, maar op wat ik als persoon te bieden heb. Met andere woorden sponsoren zien hoeveel ik in mezelf + business investeer dat zei geïnspireerd raken om ook in mijn business te investeren. Tips: geen droom is te groot, maar zorg ervoor dat je passie iets is dat je echt leuk vindt en niet omdat je alleen achter het geld zit. Money will follow my friend, just trust the process and keep moving forward!
Wat is jouw ultieme netwerk tip?
De eerste is: laat afstand of geld jou niet in de weg staan. Investeer in jezelf en je eigen ontwikkeling/groei. Ik reis door heel Nederland en sinds kort buitenland om mensen tegen te komen die ik zo graag wil tegenkomen. En de tweede, als je heel graag een specifiek iemand persoonlijk wil spreken maar je durft het niet zo snel aan, maak je zelf zichtbaar via social media. Als je eenmaal die gene ergens tegen komt spreekt hij/zij je vanzelf aan and then it’s up to you to grab your chance!
Wij vinden het prachtig wat je doet! Wat kunnen wij op korte termijn nog van jou verwachten?
Naast mijn maandelijkse workshops heb ik sinds kort ook 1-op-1 curl sessies, waarbij ik een gedetailleerde en persoonlijke sessie aanbied zodat je je haar beter leert kennen. En waar nodig geef ik ook tips & trucs weg over de dagelijkse onderwerpen.
 
Komende geplande evenementen:
Zondag 23 juni Wash & Style workshop – Only Curls
Zaterdag 29 juni Voicing your Potentials met als gastspreker Evita Tjon
Verder staat er voor dit jaar nog veel meer ingepland zoals Wash & Style workshops, een Headwrap workshop, een TasH Jewerly workshop en het interessante onderwerp ‘the truth about social media’. Hou dus mijn Instagram en YouTube goed in de gaten voor de eerstvolgende evenementen of reserveer nu jouw 1-op-1 sessies.
 
En over toekomstige doelen gesproken, hoop ik andere vrouwen niet alleen over beauty te coachen maar ook over ondernemerschap en self love 😉
True leaders don’t create followers, they create more leaders.
Verder lezen?

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: