,
madeleine-candle-salon

Veganistische geurkaarsen? Madeleine Romero vertelt over haar onderneming, Candle Salon

Met z’n allen worden wij elk jaar milieubewuster. En dat niet alleen, wij gaan ook steeds beter letter op wat wij tot ons nemen. Hetzij in de vorm van voeding, maar ook in de vorm van bijvoorbeeld geurkaarsen. En dan natuurlijk zonder alle chemische troep die niet goed voor ons. Daarom interviewden wij Madeleine Romero over Candle Salon, haar onderneming gespecialiseerd in veganistische en ecologische geurkaarsen.

Wie ben je, wat doe je, waar word je blij van?

Mijn naam is Madeleine Romero. Ik ben getrouwd met mijn childhood sweetheart en samen hebben wij vier kinderen. Twee meiden van 19 en 16 jaar en twee zoontjes van 9 en 6 jaar. Ik ben eigenaar van Candle Salon Amsterdam. Met Candle Salon bewijs ik dat luxe wel degelijk gepaard kan gaan met bewustzijn.

Zakelijk gezien word ik natuurlijk blij van een zeer tevreden klant. Als klanten de moeite nemen om je een berichtje te sturen dat ze helemaal weg zijn van jouw producten is dat natuurlijk fantastisch en motiveert dat weer om door te gaan. Privé gezien word ik erg blij als we met alle gezinsleden en aanhang lekker lang tafelen en diepe gesprekken voeren met lekkere muziek op de achtergrond. Deze avonden mogen van mij urenlang duren.

Je maakt veganistische geurkaarsen. Hoe kwam je op het idee?

Ik ben ooit met geurkaarsen begonnen omdat ik een cadeaubon kreeg van mijn lieve collega’s waar ik een geurkaars van gekocht had. Ik heb zo ontzettend genoten van die geurkaars dat ik daar iets mee wilde doen. Ik begon met het zoeken naar de ingrediënten. Tot mijn schrik, kwam ik er achter dat veel heel kaarsen op de markt zijn gemaakt van paraffine. Bij het branden van paraffine kaarsen komen chemicaliën vrij zoals aceton, benzeen en kleine roetdeeltjes die vervolgens net zo slecht zijn voor je als uitlaatgassen. Dat moet toch écht anders dacht ik toen.

Wij zijn ontzettend benieuwd naar het proces. Hoe maak je zo een kaars veganistisch en eco-friendly?

Dat proces viel inderdaad niet mee. Ik heb bijna een jaar nodig gehad om de perfecte formule te creëren. Ik heb veel tijd besteed aan verschillende wassoorten en lont soorten. Ik heb overigens alleen natuurlijke wassoorten getest. Ik was er al vroeg uit dat chemische wassoorten geen onderdeel zouden zijn van Candle Salon.

Ik heb uiteindelijk gekozen voor de Brassica Napus was, ook wel raapzaadwas genoemd. Deze is biologisch afbreekbaar en in tegenstelling tot sojawas zorgt het niet voor grote ontbossingen. Ook vond ik het erg belangrijk dat de geurretentie van een kaars op niveau zou zijn. Daarmee bedoel ik dat de kaars voldoende geur bevat, maar niet zoveel dat het het brandproces beïnvloed.

En ook de parfumolie mocht geen chemische weekmiddelen zoals ftalaten bevatten. En dan het zeer onderschatte onderdeel; de lont. Als de lont verkeerd gekozen wordt, brandt de kaars met een te kleine of een onrustige en grote vlam. Al met al komt er heel veel kijken bij het produceren van een luxe vegan geurkaars.

candle-salon
Geurkaarsen Candle Salon

Wat is de motivatie achter jouw onderneming?

Mijn motivatie is in eerste instantie om te doen wat ik leuk vind en wat ik goed kan combineren met een gezin. Ik hoop ook dat mensen zich bewust zijn van waar hun producten vandaan komen en wat ze precies kopen. Ik heb jaren geleden de switch gemaakt om minder producten te kopen maar duurzamer, desnoods iets duurder. Ik ben daarnaast een freak voor mooie interieurs en lekkere geuren. Als ik met mijn onderneming een bijdrage kan leveren hieraan, graag!

Hoe kom je op de geuren? Wat is jouw inspiratie?

Voor mijn eerste lijn, Essential Collection, heb ik acht geuren samengesteld waarvan ik hoopte dat er voor iedereen wat tussen zou zitten. Dus of je nou houdt van frisse, bloemige, zoete, kruidige of citrus geuren, iedereen vindt wel één of twee favorieten. Bij het verzinnen van de namen voor de kaarsen, schakel ik de hulp in van mijn gezin. De namen zoals Cocoboo, Malibu Vibes en Sunset Orange zijn bedacht door mijn dochters en 6 AM door mijn man.

Voor mijn tweede lijn, Country Life Collection, heb ik mijn laten inspireren door de kleine luxe hotelletjes in de kleine dorpjes waar je vanuit de stad naar toe gaat om even bij te tanken.

Wat voor effect heeft de huidige pandemie op jouw onderneming? En op jou als persoon?

Natuurlijk is mijn onderneming ook flink geraakt door de huidige pandemie. Wij hebben veel evenementen afgelast zien worden. Online ging het daarentegen wel goed. Maar tijdens evenementen leg je leuke nieuwe contacten en ontmoet je je klanten ook in het echt. Ik vind het een enge tijd waarin we nu leven, vooral voor de zwakkere in de samenleving en de kleine ondernemingen die het niet zullen halen.

Als er één wijze les is die je over mag dragen. Wat zou die dan zijn?

Ohh, die is lastig. Normaliter heb ik duizend wijze lessen, maar nu moet ik daar even over nadenken. Mijn wijze les zou zijn: begin zelf iets waar jij behoefte aan hebt. Veel mensen missen iets in het leven en wachten tot de andere er iets mee gaat doen en staan er vervolgens bij te kijken. Samen met jou zijn er veel mensen die ook behoefte hebben aan datgene wat jij kan bieden.

Laat je ook door niemand zeggen dat jij iets niet kan bereiken. BS, ga er voor en als je gaandeweg valt, (dat zal je ook en het hoort erbij) niet (te lang) huilen, maar opstaan en doorgaan. Desnoods herhaal je dit proces meerdere keren zoals ik! Hahaha.

Ook één van de overheerlijke geurkaarsen van Candle Salon in huis? Je bestelt ze hier

Lees ook:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: