,
rice-up-rice-water

Rijstwater voor je haar? Daar weet Nathalie van Rice Up! Rice Water alles van

Dat het gebruik van gefermenteerd rijstwater veel voordelen heeft weet Nathalie Amado als geen ander. Naast haar onderneming The Mom In Black, begon ze een jaar geleden Rice Up! Rice Water. Een webshop gespecialiseerd in gefermenteerd rijstwater. Benieuwd naar wat Nathalie met ons deelde over haar ondernemingen en werken tijdens de coronacrisis? Lees dan snel verder!

Wie ben je, wat doe je, waar word je blij van?

Mijn naam is Nathalie Amado, 32 jaar. Ik ben geboren en getogen in Rotterdam, mama van 2 meiden; Vienna(4 jaar) en Aéva(9 maanden). Ik ben zelfstandig ondernemer. Ik word heel erg blij van mijn gezin, de zon, lekker eten en creatief zijn.

Met Rice Up! Rice Water verkoop je gefermenteerd rijstwater. Hoe kwam je op het idee?

Voordat ik begon met Rice Up! had ik het idee al ongeveer 1,5 jaar. Ik heb in 2017 zelf de big chop gedaan en ik zocht iets waardoor mijn haar sneller kon groeien. Zo kwam ik uit op rijstwater. Dit had zoveel voordelen voor mijn haar dat ik het mensen begon aan te raden. Ik kreeg vaak reacties zoals: ‘ja heb ik al vaker geprobeerd te maken, maar ik vind het maar een gedoe.’ of ‘ik heb helemaal geen tijd om het te maken.’ Zo kreeg ik het idee om het voor mensen te gaan maken en voor ik het wist waren mensen heel erg blij met mijn rijstwater.

Gefermenteerd rijstwater zorgt voor snellere haargroei, haarversterking en voller haar. Tevens is het geschikt voor alle haartypes, maakt het het haar gladder en zachter, zorgt het bij krullend haar voor meer krul definitie en verbetert het de haarelasticiteit.

Wat doe je naast Rice Up! Rice Water nog meer? Wij zagen al een aantal leuke dingen langskomen.

Ik heb nog een andere business: The Mom In Black. Via dit platform inspireer en motiveer ik met name moeders om ook hun eigen dromen en geluk na te jagen. Het moederschap mag niet als een belemmering gezien worden. Dit platform is ook gekoppeld aan een online shop www.themominblack.nl, met selfcare producten die moeders makkelijk thuis kunnen gebruiken voor hun me-time. Zo kunnen moeders ook makkelijk voor zichzelf zorgen zodat ze in optimale vorm hun dromen en het moederschap kunnen combineren.

Nathalie Amado

Hoe is jouw persoonlijkheid zichtbaar in jouw onderneming(en)?

Beide ondernemingen zijn persoonlijke brands. Ik heb altijd in contact willen zijn met mijn publiek. Verhalen uitwisselen en mijn publiek inspireren/motiveren waar ik kan. Via The Mom In Black deel ik mijn journey als Nathalie, die moeder is maar er toch bewust voor kiest om haar dromen na te jagen. En via Rice Up! deel ik mijn persoonlijke haar journey en ben ik ook nauw in contact met mijn publiek.

Wat voor effect heeft de huidige pandemie op jouw onderneming(en)? En op jou als persoon?

Wij hebben een online shop dus de huidige pandemie heeft niet echt een negatief effect op ons. Nu zitten mensen juist vaker thuis dus die shoppen meer online. Ook kiezen mensen er nu eerder voor om hun journey voor gezond haar te starten omdat ze er meer tijd voor hebben. Voor ons is dat gunstig.

In eerste instantie was de quarantaine voor mij heel erg pittig op het moment dat de kinderopvang dicht ging. Ik werk thuis en elke dag met twee kinderen, waarvan een baby van toentertijd 3 maanden, was wel heel erg zwaar. Tevens was het in het begin van de lockdown moeilijk om goede rijst te vinden haha! Aan de andere kant had het een positief effect omdat ik voor bepaalde dingen creatief moest zijn zodat ik toch kon leveren aan mijn klanten, hier heb ik veel van geleerd. Ook mijn focus werd sterker, omdat alles dicht was kon ik me volledig focussen op mijn businesses.

Als er één wijze les is die je over mag dragen. Wat zou die dan zijn?

Stay true to yourself. Zolang je bij je kern blijft zal je altijd de weg vinden naar jouw bestemming.

Lees ook:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: