,
melolelo

Melody Abreu lanceerde haar graphic designstudio, Melolelo, tijdens de coronacrisis

Melody Abreu is 28 jaar en een grafisch ontwerper. Zij is geboren op het mooie Aruba en tien jaar geleden naar Nederland verhuisd. De ontwerper woont nu, samen met haar man en zoontje, in Waddinxveen. Het mooie is dat zij tijdens de coronacrisis haar graphic designstudio, Melolelo, begon. Alles daarover lees je in dit interview.

Een eigen graphic designstudio; Melolelo

“Let me start by saying, dat Melolelo eerst mijn persoonlijke Instagram-account was. Door de coronacrisis besloot ik om mijn eigen studio te beginnen en omdat iedereen mij al kende als Melolelo besloot ik deze naam te gebruiken.” Daarnaast staat de naam ook symbool voor wat Melody met haar studio uitdraagt: “Trek je niks aan van wat een ander van je vindt en over je zegt, doe je eigen ding met volle overgave en je zult zien dat je gaat shinen!”

Het is altijd al haar passie geweest om iets voor zichzelf te beginnen. Maar het hoe en wat wist ze nog niet. Daarnaast had de graphic designer ook een fulltimebaan en daardoor weinig tijd en energie over. “Begin dit jaar raakte ik door de coronacrisis mijn baan kwijt en werd het me duidelijk dat het in de huidige economie lastig was om een baan te vinden. So I thought to myself; If they ain’t gonna hire me, then I’ll hire myself. Vanuit die gedachte heb ik besloten om met Melolelo te starten.”

Melody noemt zichzelf een echte multi-talented designer en heeft gewerkt bij grote namen als Greetz.nl. Het was voor haar dus niet moeilijk om een richting aan haar eigen onderneming te geven.

Inspiratie als zwarte vrouw en meer

“Ik haal mijn inspiratie uit mijn dagelijks leven as a black woman & mom living in The Netherlands. Ik heb een heleboel dingen meegemaakt en blijf een heleboel dingen mee maken, die mij continu inspireren om mijzelf door middel van mijn kunst uit te drukken. Daarnaast zijn er verschillende artiesten en brands die mij enorm inspireren.

Met Melolelo heeft de designer het doel om anderen te empoweren en te inspireren. Als jong meisje had ze nooit verwacht dat zij voor een carrière als grafisch ontwerper zou kiezen, omdat ze simpelweg geen zwarte vrouwelijke grafisch ontwerpers kende. “Ik heb nog steeds het idee dat er niet genoeg diversiteit is in de kunstwereld en ik hoop dat ik daar met Melolelo verandering in kan brengen.” Dat doet ze dan ook op de manier die zij het beste kent, met mooie en inspirerende producten.

Grootse plannen voor Melolelo

“I’ve got big plans for Melolelo! Ik heb meerdere mijlpalen die ik in de loop van de tijd heel graag zou willen behalen, zoals het uitbreiden van het assortiment van mijn store. Maar heel eerlijk gezegd, ik ben nu al hartstikke trots op mezelf. Het feit dat ik eindelijk heb besloten om voor mezelf te starten, tijdens een pandemie, shows that I’ve got guts, and that I’m much stronger that I thought I was.” Een andere droom van Melody is een flagship store op Aruba, zodat zij ook de bewoners van het eiland van haar artworks kan voorzien.

Over de coronacrisis zegt Melody: “De pandemie heeft ertoe geleid dat ik een eigen bedrijf begonnen ben. Dus op die manier heeft het een positief effect op mijn onderneming en op mijzelf gehad. Ik moet wel toegeven dat de eerste weken van de pandemie erg moeilijk waren, maar mijn goede vrienden hebben mij daardoorheen geholpen.”

“En oké, dit zal een beetje cliché klinken, maar honestly; geloof in jezelf, je bent sterker dan je denkt. Ik denk dat ik zolang met Melolelo heb gewacht omdat ik bang was om het niet te maken in de kunstwereld. Ik was simpelweg bang om te falen. Maar toen ik besloot om meer in mijzelf te geloven, zag ik de waarde ervan in.”

Lees ook deze volgende interviews:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: