,
draait-om-mindset

Het draait eigenlijk allemaal om je mindset, dit is waarom

Je hebt het vast wel vaker gehoord. Het draait in het leven allemaal om jouw mindset. Waarom? Omdat alles wat jij over jezelf gelooft werkelijkheid wordt. Denk je iets niet te kunnen? Dan is de kans groot dat het ook echt niet lukt. En anders om ook, natuurlijk!

Je mindset is een denkstijl of geesteshouding die bepaalt hoe jij naar jezelf en je kwaliteiten en vaardigheden kijkt. Als je negatief over jezelf denkt, is je mindset negatief, en zullen je gedachten een negatieve ondertoon krijgen. Als je positief over jezelf denkt, is je mindset positief. En ja, dan zullen ook je gedachten een positieve ondertoon krijgen. Het draait dus allemaal om jouw mindset.

Waarom?

Je ‘negatieve’ mindset veranderen naar een ‘positieve’ mindset gaat niet van de één op de andere dag. Het is een proces waarbij je bewust moet kiezen voor positieve gedachten. En ook de negatieve gedachten horen er nog steeds bij, maar die laat je door je heen waaien, als een wind. Ze komen binnen, je erkent ze, en ze vloeien er net zo makkelijk weer uit. Het is even oefenen, maar als je deze eigenschap bezit, voel je je een stuk zelfverzekerder.

Omdat ik mijn mindset knop om heb gezet, van dat kan ik niet, naar ‘watch me do this shit‘, heb ik in korte tijd veel meer bereikt dan ik ooit gedacht had. Het klinkt misschien gek, en zweverig. En dat is het ook een beetje, maar ook weer niet. Een positieve mindset zorgt namelijk voor positieve gedachten. Positieve gedachten zorgen voor positieve uitspraken en positieve handelingen. En wat krijg je daarvoor terug? Juist ja, positieve gebeurtenissen.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Je mindset veranderen

De manier waarop jouw mindset vormgegeven is, heeft invloed op elk gebied in je leven. In je relaties, op je werk en op je bankrekening. Zo had ik lange tijd de mindset dat je voor een klein beetje geld heel hard moet werken. Dat heb ik zo van huis uit meegekregen, en nooit aan getwijfeld. Terwijl je voor geld juist slim moet werken, maar dat is weer een heel ander verhaal.

Als er dus een gebied in je leven is, waarin je maar niet vooruit lijkt te komen, ligt het zeer waarschijnlijk aan je mindset. Beland je elke keer in toxic relaties, of lukt het je maar niet om een goede baan te vinden? Kijk dan eens naar je mindset. Het is wel moeilijk om zelf te doen, daar moet namelijk erg goed voor kunnen reflecteren. Neem dan een mindset coach in handen, of lees net als ik, elk mindset boek dat je tegen komt.

En onthoudt: het draait allemaal om je mindset!

Deze artikelen waarbij het draait om je mindset vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: