,
donkere-vrouwen-prestaties

De donkere vrouw en haar prestaties

De donkere vrouw en haar prestaties. Het zijn er oneindig veel. Zij is speciaal. En dan heb ik het nog niet eens over de uitvindingen van intelligente en succesvolle donkere vrouwen. Wij zijn niet alleen bijzonder maar ook geweldig! Nog niet overtuigd? Lees dan hieronder verder.

De eerste mens: Eva

Er bestaan nog wat twijfels over waar de eerste mens geleefd heeft. Was het nou Afrika? En als het Afrika was, hoe zag de mens er dan uit? Een aantal onderzoekers gaan er vanuit dat de moderne mens afstamt van een vrouw, Mitochoondriale Eva. Deze Eva wordt gezien als de meest recente gemeenschappelijke voorouder van de nu levende mens.

But peep this.. She was born in AFRICA! Haar DNA (met mutaties) zit in mij, jou, de buurman en die leuke influencer. Met andere woorden, zonder the original AFRICAN queen Eve, waren wij er allemaal niet.

The Eve Gene

Zo zou er ook nog iets leuks bestaan dat ‘The Eve Gene‘ heet. Het gen komt alleen bij de donkere vrouw voor. De mutatie van dit gen kan ervoor zorgen dat het nageslacht kenmerken van elke inwoner van de wereld heeft. Denk dan aan uiterlijke kenmerken van: Europeanen, Aziaten, Arabieren, Albino, Indianen en Afrikanen. Als dat niet bijzonder is weet ik het ook niet meer.

Vrouwelijke uitvinders en wetenschappers

Welke donkere uitvinder of wetenschapper ken jij? Zelf wist ik vrijwel niks over de Afro(-Amerikaanse) vrouwelijke uitvinders. Dat is best gek omdat zij achter veel uitvindingen zitten die wij vandaag de dag nog gebruiken. Hieronder een aantal van die geweldige dames:

Shirley Ann Jackson was de eerste Afro-Amerikaanse die afstudeerde van een van de beste Amerikaanse technische scholen. Zij is het brein achter baanbrekend onderzoek. Dit leidde naar onder andere de draagbare fax, zonnepanelen, glasvezelkabels en de technologie achter beller-id en wisselgesprek.

Patricia Bath was de eerste Afro-Amerikaanse die werkte in het UCLA Medical Center in Amerika. Zij heeft de Laserphaco Probe in 1981 uitgevonden. Daarmee is het zicht van miljoenen mensen over de hele wereld hersteld.

Marie Van Brittan Brown heeft samen met haar man in 1966 het huisbeveiligingssysteem uitgevonden. Zij kwam op dit idee doordat het erg lang duurde tot de politie arriveerde in haar buurt.

Welke dames kunnen wij nog aan de lijst ‘de donkere vrouw en haar prestaties’ toevoegen?

Lees ook:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: