, ,
wrap-it-up-headwraps

Christine verkoopt met haar Wrap It Up naast headwraps ook een glimlach

Christine (27) haar bijnaam is Miss Sunshine. Die bijnaam heeft ze dan ook niet zonder reden gekregen, ze is namelijk ontzettend spontaan. Dat zegt ze zelf, dat zeggen de mensen om haar heen, en zo kwam ze ook op ons over. Christine houdt van lachen, “ik hou van lol hebben, en sta ook altijd voor andere mensen klaar”. De spontane vrouw achter de headwraps van Wrap It Up haalt dan ook voldoening uit het helpen van anderen, en probeert zoveel mogelijk uit het leven te halen al ze kan.

Headwrap Queen

Voor de Angolese onderneemster is het altijd heel normaal geweest om headwraps te dragen. “Ook als ik geen business had in headwraps, en ook als niemand het zou dragen. I would rock it.” Haar moeder noemt ze een echte Headwrap Queen, omdat zij altijd headwraps droeg. Christine werd mede daardoor van jongs af aan geïnspireerd door vrouwen uit haar cultuur. “Ik vond het altijd heel mooi, en ook wat het vertegenwoordigde. Het straalde respect uit, als een vrouw zich zo kleedde.”

Op haar 23ste kreeg Christine het idee om headwraps te gaan verkopen. Helaas durfde ze op dat moment de stap nog niet te zetten. “Ik dacht dat niemand geïnteresseerd zou zijn in wat ik te verkopen had.” Ze had zelf nog niet gezien dat anderen headwraps verkochten, en ook haar moeder vond het maar een raar idee. “Ze kon zich niet voorstellen dat iemand dat zou kopen.” Uiteindelijk is de jonge ondernemer er toch voor gegaan. Mede dankzij complimentjes die zij vanuit haar omgeving ontving over de headwraps die zij zelf regelmatig droeg.

Wrap It Up

De eerste headwraps werden via Facebook verkocht. De jonge onderneemster had samen met haar moeder stoffen ingekocht en de stoffen zelf verwerkt tot de headwraps. “Met een vriendin heb ik simpele foto’s gemaakt, en dat gezet op mijn Facebook. Dat werd gedeeld, en zo ging het rond. Ik ontving toen privé berichten en voordat ik wist was alles uitverkocht.” Uiteindelijk heeft Christine ervoor gekozen om het officieel te maken met een echte website.

https://www.instagram.com/p/Bov55GjjdoB/?utm_source=ig_web_copy_link

En toen is de ondernemer begonnen met het zichtbaar maken van haar producten: “Ik legde contacten met mensen en ging naar evenementen toe. Zo stond ik de eerste keer bij de Miss Black Hair verkiezing.” Op dit moment wilt Christine het liefst fulltime met haar bedrijf aan de slag, omdat dat nog niet kan gebruikt ze ieder vrij moment om aan Wrap It Up te zitten. Zo werkt ze maximaal vier dagen per week, en werkt ze in de avonden en op haar vrije dagen aan de webshop.

Een verhaal en een glimlach

Met haar Wrap It Up wilt Christine meer dan alleen headwraps verkopen. Ze wilt ook verhalen vertellen. Over zichzelf, maar ook vanuit het perspectief van anderen. “Omdat ik het belangrijk vind dat mensen open en eerlijk zijn tegen elkaar, wil ik ook open en eerlijk zijn naar de mensen die bij mij kopen.” Ze wilt graag dat haar klanten meer zien dan alleen headwraps. Christine heeft dan ook al eerder ervaren dat haar verhaal anderen ertoe aanzet om headwraps te dragen. Maar ook dat anderen openstaan om hun verhalen te delen.

Zo deelde Christine al een deel van haar verhaal met ons. Toen ze jonger was is ze op school gepest. Desondanks is ze altijd trots geweest op wie ze was. “Zij gaven mij het gevoel dat ik minder was omdat ik uit een Afrikaans land kwam. Maar ik schaamde mij niet.” Dankzij haar vrienden en familie heeft Christine toch meer dan genoeg herinneringen die ze koestert. Ze koestert dan ook totaal geen wrok, en gaat trots en met een glimlach door het leven.

De headwraps van Wrap It Up koop je op wrapitup.shop.

Deze interviews met vrouwelijke ondernemers vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: