,
brow-diversity-header

Brows always on fleek? Shermain Drenthe vertelt alles over Brow Diversity

Van je passie je droombaan maken, dat deed Shermain Drenthe met haar Brow Diversity. In 2016 besloot ze haar dromen na te jagen en al snel was daar haar salon, Brow Diversity. Haar salon loop je de deur uit met je brows on fleek. Met haar jaren ervaring creëert ze namelijk de perfecte wenkbrauwen voor ieder individu. Wil je meer weten over Shermain Drenthe haar Brow Diversity, de weg daarnaar toe en hoe zij omgaat met alle drukte? Lees dan snel verder. Shermain vertelt het je namelijk zelf.

“Iedere cel in mijn lichaam hunkerde naar de ultieme combinatie waarin werk en passie samenkomen, maar wat was deze ultieme combinatie dan?”

Mijn passie voor wenkbrauwen

Na een carrière in het bedrijfsleven, en voor verschillende werkgevers te hebben gewerkt, ging het roer in 2016 drastisch om. Het was tijd voor vernieuwing! Ik zat vol creativiteit, maar kon dit in een reguliere van 9 tot 5 baan moeilijk kwijt. Iedere cel in mijn lichaam hunkerde naar de ultieme combinatie waarin werk en passie samenkomen, maar wat was deze ultieme combinatie dan? Het werd een uitdagende zoektocht.
 
Na verschillende tekenen te hebben genegeerd, werd ik (alsof het zo moest zijn) de voor mij totaal onbekende, wenkbrauw (brow) wereld in geleid. Ik ging op verkenningstocht en begon diverse cursussen te volgen en vele professionele brow artiesten te volgen. Ik begon te oefenen op vrienden en kennissen en heb vele nachten gespendeerd aan het maken van brow sketches. Al snel werd mijn talent voor het modelleren (shapen) van brows duidelijk en was mijn passie voor het creëren van de perfecte brow geboren.
 
Vanuit deze passie en aandacht voor de diversiteit in wenkbrauwvormen, huidtypes, gezichtsvormen en persoonlijkheden creëerde ik de perfecte brows. Deze factoren motiveerde mij om mijzelf en de kunst voor het shapen van brows verder te ontwikkelen.
Shermain-Drenthe-Brow-Diversity
Shermain Drenthe

Mijn Brow Diversity

Brow Diversity werd in 2018 na een rebranding (voorheen Brows By Shermain) gelanceerd! Brow Diversity (de naam zegt het al) gelooft niet in een “one size fits all”, maar in de kracht van diversiteit. Wenkbrauwen zijn zoveel meer dan donzige stroken haar boven je ogen. Ze bepalen hoe je gezicht eruitziet, zorgen voor de ‘finishing touch’ als je make-up op hebt of dat extra beetje zelfvertrouwen op een make-uploze dag.
 
“Er is niets mooiers dan een tevreden klant die met perfecte brows de deur uitloopt! Zij vormen namelijk indirect mijn visitekaartje!”
Ook de verschillende behandeltechnieken die ik toepas zijn niet voor iedereen hetzelfde. Aandacht voor het individu, de vorm en de techniek staat bij Brow Diversity voorop. Er is niets mooiers dan een tevreden klant die met perfecte brows de deur uitloopt! Zij vormen namelijk indirect mijn visitekaartje!

Van mijn uitdagingen…

De stap naar het lanceren van Brow Diversity is niet altijd makkelijk geweest. Ondernemen betekent vaak financiële risico’s nemen en je moet (als je voorheen altijd in loondienst hebt gewerkt) helemaal uit je comfortzone durven stappen. Mijn work/life balance schiet soms alle kanten op. Ik werk nu aanzienlijk meer uren dan toen ik voor een werkgever werkte. Het grote verschil is dat ik die tijd en energie nu in mijn passie stop!
 
Naast ondernemer ben ik ook een alleenstaande moeder van een elfjarige zoon. Hij doet het goed op school en is serieus met voetbal bezig. Hij traint drie keer per week en speelt zaterdags wedstrijden. Ik steun hem 100% in die passie, maar dat betekent wel dat ik bij alle wedstrijden aanwezig ben en hem bij trainingen afzet en weer ophaal. Ik geef eerlijk toe dat oververmoeidheid weleens op de loer heeft gelegen. Om die reden plan ik nu bewust “me time”, vakanties en relax momenten in. Selfcare is cruciaal op een lange termijn te blijven groeien.
 
“Mijn work/life balance schiet soms alle kanten op. Ik werk nu aanzienlijk meer uren dan toen ik voor een werkgever werkte. Het grote verschil is dat ik die tijd en energie nu in mijn passie stop!”
Shermain-Drenthe
Shermain aan het werk

…naar mijn nieuwe hoofdstukken

Na twee jaar als zelfstandig ondernemer begon het weer te kriebelen en heb ik een nieuwe stappen gezet, namelijk de oprichting van Brow Diversity Institute en de PMU cosmetics behandelingen. Via dit instituut kunnen brow professionals in spé diverse cursussen volgen tot brow specialist. De cursussen variëren van een basiscursus browstyling tot masterclassen. Na het voltooien van een cursus krijgen de deelnemers een certificaat van deelname mee. Via BD institute heb ik ontdekt dat lesgeven ontzettend leuk is! Daarnaast is Brow Diversity uitgebreid met diensten, nu kan je ook terecht voor het plaatsen/corrigeren van semipermanente make up, ombre powder brows en full lip blush voor lippigmentatie.
 
Ik ben er erg trots op dat de Brow Diversity community in drie jaar tijd enorm is gegroeid en dat ik mensen heb laten kennis maken met de kunst van brow shaping. Naast mijn vaste Brow plekje op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam sta ik ook regelmatig op events en zelfs een festival.
 
Ik geloof dat je met goed verzorgde en gevormde wenkbrauwen een statement maakt. Wat dit statement is bepaal jij natuurlijk! Met mijn werk hoop ik anderen te inspireren en de ‘brow game’ naar een hoger niveau te tillen, dus mocht je interesse hebben in een behandeling dan ben je van harte welkom!
Meer van Shermain Drenthe en haar Brow Diversity lees je op www.browdiversity.com.

Verder lezen?


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: