,
spring-cleaning-kledingkast

Met deze vier tips doe je de spring cleaning van je kledingkast als een boss

Yaaaas! De lente is hier. Soort van. We kunnen de deur toch niet uit. Maar nu heb je wel genoeg tijd om die klerenkast op te ruimen dus. Alle wollen truien en sokken kunnen de kast uit, en alle t-shirts en shorts mogen de kast weer in. Wij hebben een paar tips voor je, zodat je net als een echte fashionista, aan de slag kan met de spring cleaning van jouw kledingkast.

Maak gebruik van de one-year-rule

Kleding waarvan je zeker weet dat je het niet meer draagt, kan weg. Het is niet nodig om ze onder je bed of op zolder op te slaan. Wil je weten what to keep and what to ditch, hou je dan aan de one-year-rule. Als je iets al langer dan een jaar niet meer gedragen hebt, kan het weg. Als je jouw rode zomerjurk al een jaar niet meer gedragen hebt, betekent het dat je hem vorige zomer ook niet uit je kast hebt gehaald. En je hem dus zeer waarschijnlijk niet zo leuk vindt.

Vind je de one-year-rule toch nog moeilijk en wil je de kleren niet gelijk wegdoen, dan blijft een plekje op de zolder zoeken toch nog een optie. Maar wij durven te wedden dat hij nu al vol ligt met andere zomerjurkjes, waarvan je de voorgaande jaren ook geen afscheid kon nemen.

Geef aan goede doelen

Oké. Dus je hebt jouw kledingkast opgeruimd. Maar wat doe je dan met al die kleren die je niet meer wilt? Niet weggooien asljeblieft! Er zijn genoeg mensen die jouw kleren goed kunnen gebruiken. Gooi ze daarom in een kledingbak of breng ze naar het Leger Des Heils. De hele goede stukken kan je natuurlijk ook online verkopen, om zo jouw lente/zomer collectie te financieren. Zorg er wel voor dat je kapotte, stinkende en andere vieze kledingstukken niet zomaar weggeeft. Gooi ze weg, of doe ze eerst in de was.

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Investeer in de juiste middelen

Nu is je kledingkast dus halfleeg, wat nu? Investeer in een paar goede hangers en opbergboxen. Door het gebruik van opbergboxen, kan je alle kleinere, losse kledingstukken en accessoires netjes opbergen. Ze slingeren dan niet meer rond in jouw kledingkast. Lekker opgeruimd en minder lang zoeken. Ook het gebruik van dezelfde kledinghangers creëert rust in je kledingkast. De kleren hangen dan allemaal op dezelfde hoogte en passen netjes naast elkaar.

De opbergboxen en hangers hoeven ook helemaal niet duur te zijn. Zo hebben ze bij de Xenos of de Zeeman goedkopere opbergboxen en hangers, die ook nog aardig lang meegaan.

Sla verstandig in

En dan is het tijd om te shoppen! Nu je de winterkleding opgeborgen hebt, en de lente/zomer kleding, die je nog had, weer te voorschijn hebt gehaald. Is het tijd om te shoppen! Omdat je zo zorgvuldig te werk bent gegaan, weet je nu precies wat je nodig hebt en kan je doelgericht shoppen. Shop slim, anders moet je volgend jaar weer net zo een grote schoonmaak doen. Maar kies bewust uit welke kledingstukken je koopt.

Kies je voor tijdloze kledingstukken? Koop ze dan wat duurder in. Die gaan toch jaren mee. Wil je echt trendgerichte kledingstukken, dan kan je die gewoon bij de een goedkopere kledingwinkel halen. Waarschijnlijk draagt iedereen volgende zomer toch weer iets anders.

Dit zijn onze tips voor de spring cleaning van jouw kledingkast. Weet jij er nog een paar?

Dit vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: