,
awura-abena-skincare-routine

De skincare routine van Awura Abena Simpe; ze leerde luisteren naar haar huid

Vrouwen verdiepen zich steeds vaker in de gezondheid van hun eigen huid. De gezonde huid wordt dan ook gezien als een goede basis voor de dagelijkse make-up look. Inmiddels weten we dat je die stralende look creëert door middel van een gezond dieet, voldoende vochtinname en zorgvuldig uitgezochte skincare producten. In De skincare routine van… vragen wij Afro-Nederlandse vrouwen naar hun skincare routine en wij trappen af met die van Awura Abena Simpe.

Awura Abena Simpe (32) is de oprichter van Creative Women Collective en Creative Women Agency. Naast succesvol ondernemer is de Afro-Nederlandse creative ook spreker, schrijver en consultant. Zoals in haar Insta-bio beschreven staat. Wij vroegen Awura naar haar dagelijkse skincare routine, haar favoriete producten en haar relatie met haar huid.

Van African Black Soap tot aan Cocoa Butter

“Mijn doel is om te blijven luisteren naar mijn huid. Gebrek aan slaap, water en beweging laten zich zien in je huid. En de huid reflecteert wat er zich in je lichaam afspeelt.” Toch luisterde Awura niet altijd even goed naar haar huid. In haar tienerjaren was ze totaal niet met huidverzorging bezig. “Ik gebruikte wat mijn moeder kocht (van African Black Soap tot aan cocoa butter).”

“Vanaf mijn 18e tot en met mijn 21e droogde ik mijn huid vaak uit door geen moisturizer te gebruiken vanwege mijn vette huid (uit angst voor puisten). Pas vanaf mijn 21e groeide mijn bewustzijn rondom skincare als gevolg van mijn natural hair journey. Ik verdiepte mij in de wetenschap van haargroei en dit beïnvloedde ook de omgang met mijn lichaam, en dus ook mijn huid. De inzichten over pH-waarde, vochtbalans en chemicaliën hebben geleid tot een liefdevolle relatie met mijn haar, huid en lichaam.”

Skincare moet je leren

Wat Awura’s grootste skincare fout was? “Het uitdrogen van mijn vette huid, door het alleen te wassen en niet te moisturizen, is waarschijnlijk de grootste fout. Ook fout was het uitknijpen van mijn puisten. En als ik terug kon in de tijd, dan zou ik op mijn dertigste zijn gestart met retinol in plaats van op mijn tweeëndertigste.”

Natuurlijk draagt ook een algehele lichamelijke gezondheid heel veel bij aan een gezonde huid. Dat is volgens Awura wat een grotere uitdaging: “Hoewel ik met de producten vooral bezig ben met de oppervlakte van mijn huid. Zoals het tegengaan van rimpels, het verkleinen van poriën en het creëren van egaliteit, is de verzorging van binnenuit uitdagender, omdat dit vraagt om meer discipline.”

Benieuwd naar de producten die Awura Abena in haar skincare routine gebruikt? Je ontdekt ze hieronder.

Morning routine

De onderstaande producten gebruikt Awura in de ochtend voor haar huidverzorging.

dr-organic-face-wash
Dr. Organic Face Wash Aloe Vera
skincare-la-roche-posay
La Roche-Posay Pure Vitamin C10 Serum
hourglass-primer
Hourglass VEIL™ Mineral Primer met spf15

Night routine 

De onderstaande producten gebruikt Awura in de avond voor haar huidverzorging.

skincare-routine-awura-abena
REN Radiance Ready Steady Glow Daily AHA Tonic
awura-abena-skincare-routine
Paula’s Choice Resist Intensive Wrinkle-Repair Retinol

Dit zijn de favoriete huidverzorgingsproducten in de skincare routine van Awura Abena Simpe. Staat jouw favoriet er toevallig tussen. Laat het ons dan hieronder weten!

Weten hoe de routine van Awura er precies uitziet?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Deel I – skincare (00:10 – 04:15) Deel II – make-up (04:15 – 12:30)

Een bericht gedeeld door Awura (@awuraabena) op

//www.instagram.com/embed.js

Lees ook:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: