shaniqua-school-curly-hair-network

Shaniqua Schoop van The Curly Hair Network over haar passie voor krullend haar

Je kent The Curly Hair Network vast wel. Op YouTube en op Instagram zet Shaniqua Schoop zich, met haar Curly Hair Network, actief in voor binnen- en buitenlandse “curlies”. Zo deelt ze tips en tricks, werkt ze samen met andere curly heads en doet ze leuke reviews. The Curly Hair Network is in twee jaar uitgegroeid tot een groot platform, dat ook hier in Nederland, hard nodig was.

Benieuwd naar wat Shaniqua Schoop ons allemaal vertelde over haar Curly Hair Network, content creëren en selfcare? Lees dan snel verder.

Meer dan alleen Shaniqua

Shaniqua (22) is een content creator met een passie voor krullend haar en televisie. Bijna twee jaar geleden is ze The Curly Hair Network begonnen, omdat zij haar kennis over krullend haar wilde delen. “En meer mensen wilde bereiken die ik kan helpen met de verzorging van hun krullend haar”. Toen ze net met haar platform begon waren er in Nederland voornamelijk individuele content creators. Een pagina waar er samengewerkt werd was er nog niet.

Op dat gat in de markt speelde Shaniqua slim in. “Daarom draagt The Curly Hair Network ook niet mijn eigen naam. Want het gaat niet alleen om mij, maar het samen overbrengen van kennis. En anderen laten zien hoe leuk het eigenlijk is om krullend haar te hebben. En hoe divers het is.” Daarom luistert Shaniqua bij het creëren van content goed naar wat haar doelgroep wilt. En wat zij op dat moment nodig hebben.

The Curly Hair Network

“In het begin wilde ik alleen video’s met andere meiden opnemen. Maar later kwam ik erachter dat mijn doelgroep meer op Instagram zit, en zij ook graag advies van mij ontvangen. Dat had ik in het begin niet verwacht, maar vind ik nu wel heel erg leuk.” Daarom is The Curly Hair Network volgens Shaniqua Schoop een echte mix geworden. “Van mij als ‘the main girl on the channel’, en de Curl Guests en Curl Collabs die ik uitnodig om ook hun kennis met mijn volgers te delen.”

Dit jaar nog wilt Shaniqua haar website online hebben. En ook een haar evenement organiseren. Daar droomt ze namelijk als sinds het begin van haar platform van. Daarnaast is het ook een doel van Shaniqua om haar eerste grote samenwerking met een buitenlands merk binnen te halen. Wij zijn zelf ook erg benieuwd naar wat The Curly Hair Network nog allemaal zal doen in 2020.

Selfcare

Shaniqua is altijd druk in de weer, en daarom is ook voor haar selfcare ontzettend belangrijk. Zo zorgt de content creator ervoor dat ze haar content vooraf plant. “Maar mijn creatieve brein gaat dan alle kanten op, en er komt altijd wel wat bij.” Toch probeert ze tijdens het eten haar telefoon zoveel mogelijk uit het zicht te houden, en reageert ze na tien uur minder op berichtjes. “Ook zorg ik ervoor dat ik altijd één of meer dagen voor het grootste deel voor mijzelf en familie en vrienden heb ingepland. Maar ook Netflix geeft mij veel rust.”


-ad-


Het interview sluit Shaniqua af met: “dreams come true if you work for it! Dit is iets wat ik al jaren als mijn motto gebruik. En het helpt mij om gemotiveerd te blijven. Ik droom ervan later geld te verdienen met dingen die ik oprecht leuk vind om te doen. En daar streef ik naar in alles wat ik onderneem en doe.”

Meer weten over Shaniqua Schoop en haar Curly Hair Network. Neem dan een kijkje op haar Instagram en Youtube.

Meer interviews met Afro-Nederlandse ondernemers lees je hier:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: