,
samantha-pollack

Samantha Pollack over het omarmen van haar zilveren haren en meer

Op jonge leeftijd al een bos vol grijze, ofwel zilveren, haren. Het komt aardig vaak voor, en is helemaal niets om je voor te schamen. Er is namelijk genoeg reden om jouw zilveren haar vol trots te dragen. Bijvoorbeeld net zoals Samantha Pollack dat doet. De content creator maakte twee jaar geleden de keuze om haar haren niet langer te verven. Wij interviewden Samantha. Benieuwd naar haar hairjourney en waarom ze liever geen influencer genoemd wilt worden? Lees dan snel verder.

Liever geen influencer

Je kent Samantha vast wel. Ze is een super creatieve content creator. Dat content creëren doet ze op YouTube en Instagram. Van haar mooie bos krullen maakt ze foto’s en filmpjes waarin ze tips en tricks geeft voor de verzorging van krullend haar. Zichzelf omschrijft Samantha dan ook als ambitieus, betrouwbaar en perfectionistisch.

Voor de content creator begon het allemaal op YouTube. Ze ontving veel vragen over de verzorging van haar krullen, en gaf daar dan antwoord op in haar video’s. ‘Op 1 januari 2013 heb ik mijn eerste video gepost. Het was eerst een hobby, en nu een passie.’ Inmiddels zit Samantha aan de 70k abonnees op YouTube en bijna hetzelfde aantal volgers op Instagram. Toch wordt ze liever geen influencer genoemd, ‘mijn doel is niet om mensen te beïnvloeden, maar om te creëren en inspireren’.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Zilveren haren

Het is inmiddels al weer twee jaar dat Samantha haar zilveren haren met trots laat groeien. ‘Op het moment dat ik de keus gemaakt had om mijn zilveren haren te omarmen, verliep alles heel makkelijk. Ik had de reacties negatiever verwacht, maar ze waren zeer positief.’ Ze geeft dan ook toe dat ze in het begin vooral zichzelf dwarszat door te denken aan wat anderen zouden vinden. Maar gelukkig heeft dat niet heel lang geduurd. ‘Het was mijn keuze, en ik deed het voor mezelf.’

Tot nu toe overheersen de positieve reacties de negatieve. Nu meer, dan in het begin. Ze heeft het dan over de overgangsfase. In die periode zag je een duidelijk verschil tussen haar donkere en zilveren haren. ‘Dat was natuurlijk wel even wennen voor anderen, dat merkte ik ook aan de reacties op sociale media.’ Na ongeveer acht maanden heeft de content creator haar donkere lokken afgeknipt, en rockte ze alleen nog haar zilveren haar.

‘Om eerlijk te zijn verzorg ik mijn haar nu niet anders dan voorheen. Ik gebruik dezelfde producten. Het enigste is dat ik wat meer geconcentreerd met mijn haar aan de slag moet. Vooral omdat het ietsje kroezer is dan toen ik mijn haar nog verfde.’ Zo kon zij haar haren eerst in vijf stukken verdelen, en zijn dat er nu bijvoorbeeld tien. En logischerwijs gebruikt Samantha nu ook meer product dan eerst. Dat doet ze dan wel nog steeds met behulp van de LCO-methode.

Opzoek naar inspiratie

Op het YouTube-kanaal en de Instagram van Samantha Pollack vind je genoeg inspiratie. Niet alleen voor meiden met zilver haar, maar voor iedereen met een mooie bos krullen. Zo vind je van alles over de perfecte twist-out, tot de leukste updo’s. De filmpjes maakt Samantha in het Engels, maar zijn zonder tekst ook heel makkelijk te volgen.

Voor andere (jonge) meiden met zilver haar heeft Samantha een belangrijke tip: ‘zoek inspiratie op’. ‘In het begin was het voor mij ook niet eenvoudig om de keuze te maken. Maar nu zijn er gelukkig meer dames die hun zilveren haar omarmen op Instagram en YouTube’. Ze zegt dan ook dat je de keuze echt voor jezelf moet maken, en niet voor anderen.

Meer van Samantha Pollack? Neem dan een kijkje op haar Instagram of YouTube. Of bestel haar eerste boek!

Deze interviews met andere toffe vrouwen vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: