,
populaire-protective-hairstyles

De populaire protective hairstyles die jij voor jezelf kan doen

Ja, de kappers zijn weer open! Heel leuk en aardig maar die wachtlijsten zijn iets minder. Daarom is het handig als jij jezelf enigszins kan redden. Maar geen stress, sis is here to help you out! Als jij (nu) nog even niet naar de kapper kan of een keer zelf je haar wilt doen, hebben wij hier wat leuke manieren om dit te fixen. Dit zijn de populaire protective hairstyles die jij voor jezelf kan doen.

Makkelijke crochet boxbraids/ twist

Een van de populaire protective hairstyles die jij vandaag nog kan uitproberen zijn crochet boxbraids/ twists. Door de jaren heen heb ik heel wat mensen vragen horen stellen over een vlecht haarstijl. En dan vooral “hoe krijg ik de basis (het stuk vanaf je hoofdhuid) strak.” Een simpele manier is om een haak (crochet) naald te gebruiken.

Als je kan vlechten, vlecht je eerst je eigen haar een klein stukje. Dan haal je de open haak naald door de basis van jouw vlecht van boven naar beneden of link naar rechts. Vervolgens doe jij jouw vlechthaar door de naald, doet deze dicht en haalt de hele shebang weer door de basis.

Kan je niet per se vlechten dan is dat helemaal geen probleem. In plaats van de vlecht die je zou maken aan de basis, doe je een elastiek in je haar. Deze moet niet te strak zitten omdat je er nog met je haaknaald onderdoor moet. De rest van de stappen zijn het zelfde.

Zo zorg jij er, met weinig inspanning voor, dat jouw vlechten mooi aansluiten op jouw hoofdhuid. En dit principe werkt ook als jij jouw haar wilt twisten. Vlecht of gebruik een elastiek aan de basis en twist jouw haar verder. Easy peasy right?!

De populaire headband wig

Dit is waarschijnlijk de makkelijkste van de lijst. Hoe geweldig is een headband wig? Je hebt geen lijm, gel, kammetjes of speldjes nodig. Gewoon op je hoofd zetten en gaan. Ik moet er wel bij zeggen dat de prijzen van deze pruiken aardig op kunnen lopen. Maar ik zou sis niet zijn als ik je geen goedkopere optie zou geven.

Maak zelf je eigen headband wig! Dit kan jou, zeker als je thuis nog wat oude weave heb liggen, honderden euro’s schelen. De belangrijkste dingen die je nodig hebt zijn: weave, een haarnetje en een haarband. You got this sis!

Protective butterfly locs

De butterfly loc haarstijl heb je misschien al wat vaker voorbij zien komen het afgelopen jaar. Dit is een van de populaire protective hairstyles die je als crochet haar al helemaal verpakt en ready kan kopen. Maar ook hier wordt je aardig geflasht. met misschien acht a tien haren in een verpakking voor prijzen die helemaal nergens over gaan.

Op YouTube zijn verschillende video’s te zien waarin jij leert deze butterfly locs zelf te doen. De influencers geven hun eigen trucjes en geheimpjes bloot zodat jij een voordeligere haarstijl kan creëren.

Let wel op dat dit om extra inspanning vraagt. Vaak begin je vanaf scratch en maak je dus jouw eigen loc. Geduld en oefening is hierin een schone zaak. Dit is dus voor de dames en heren die wel van een uitdaging houden.

 

Welke van de populaire protective hairstyles ga jij uitproberen?

Lees ook:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: