,
kerstdagen-alleen

5 tips voor als je de aankomende feestdagen alleen doorbrengt

De feestdagen staan voor de deur, maar dat brengt niet voor iedereen een feestelijk gevoel met zich mee. Het afgelopen jaar was ontzettend zwaar en veel mensen zijn hun geliefden verloren. Daardoor brengen waarschijnlijk meer mensen dan normaal de feestdagen alleen, of in de rouw, door. Dus ben je aankomende feestdagen alleen? Dan hebben wij een aantal handige tips voor jou.

De feestdagen alleen doorbrengen is voor veel mensen een gek idee. Toch zijn er elk jaar mensen die de kerst alleen vieren. Denk bijvoorbeeld aan de mensen zonder vrienden of familieleden, of de mensen die gewoonweg niet van de feestperiode houden. Ook dit jaar zullen de feestdagen er, dankzij de coronamaatregelen, heel anders uit zien. Wellicht betekent dat voor jou dat jij de feestdagen voor het eerst zonder vrienden en familie doorbrengt. Je bent niet alleen.

Tip 1: Treat yourself

Misschien vier je kerst bewust alleen, maar misschien ook helemaal niet. Toch mag je jezelf ook heerlijk verwennen. Koop een cadeautje voor jezelf, als je daar het budget voor hebt, of verwen jezelf met een heerlijk feestmaal. Dat feestmaal hoef je natuurlijk niet zelf te koken, maar het kan wel een leuke activiteit zijn om aan jouw lijstje toe te voegen.

Tip 2: Huilen mag

Voel je je op zo een moment alleen, of in de steek gelaten, dan is dat natuurlijk meer dan normaal. Durf de gevoelens te erkennen en stop ze niet weg. Huilen mag zeker en als je daar een romantische Netflix-film voor nodig hebt is dat ook oké. Laat je gevoelens de vrije loop, maar probeer niet te lang in negatieve gevoelens te blijven hangen.

Tip 3: Doe vrijwilligerswerk

Ben je niet zo van het binnen zitten? Ga dan op zoek naar vrijwilligerswerk in de buurt. Bij dak- en thuislozen bijvoorbeeld, of eenzame ouderen (op gepaste afstand, natuurlijk). Wie weet houd je er wel een onverwachte vriendschap aan over. Maar een voldaan en goed gevoel is een zekerheid!

Tip 4: Get connected

Natuurlijk is en blijft het fijn om vrienden en familie te spreken. Zo kan je bijvoorbeeld Facetimen met familie uit het buitenland of een Zoom-meeting organiseren met een oude vriendengroep. Merk je echt dat je verdrietig wordt van de feestdagen alleen doorbrengen, ga dan opzoek naar connecties op sociale media of andere sociale apps.

Tip 5: Selfcare

Gewoon lekker doen waar je zelf zin in hebt. Bestel een pizza, drink een halve fles wijn of bingewatch alle seizoenen van How To Get Away With Murder. Of een combinatie van die drie, bijvoorbeeld. Zorg tijdens de feestdagen extra goed voor jezelf, omdat je het waard bent!

Heb jij nog meer tips voor het alleen doorbrengen van de feestdagen? Uit ervaring bijvoorbeeld. Dan kan je die hieronder met ons delen!

Lees ook:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: