tips-vroege-vogel

Met deze vier tips kan jij ook een vroege vogel worden

De mensen die mij volgen weten dat ik een hele vroege vogel ben. Ik sta door­deweeks om kwart voor vijf op en eerlijk, ik vind het heerlijk. Ik heb alle tijd om mij klaar te maken, ik kan uitgebreid ont­bijten als ik wil (breakfast is after all the most important meal of the day). En het is dan heerlijk stil, want de rest van de wereld slaapt nog. Het is dus eigenlijk me-time. Mijn persoonlijke vorm van selfcare. Ik doe dit al een aantal jaar zo en krijg regelmatig de vraag hoe en waarom. So, I thought why not share? Met deze vier tips kan jij ook een vroege vogel worden.

Start small

De grootste fout die we allemaal wel eens maken is dat wij in één keer ons doel willen bereiken; als je dit leest houdt het in dat je doel is om wat vroeger op te staan. Listen, darling. Als jij normaliter 9.00 uur opstaat, ga dan niet direct de volgende dag om 5.00 uur proberen op te staan. Your body is gonna hate you for this drastic change. Doe het jezelf niet aan. In plaats daar­van kan je elke keer een kwartier eerder opstaan, totdat je het tijdstip hebt behaald dat je wenst te behalen.

Take adult naps

Allow me to let you in on a secret: I take adult naps. En ik raad het iedereen aan, no matter what time you wake up. Pak je rust tussendoor. Besef, wanneer ik om 17.00uur klaar ben, heb ik er al twaalf uur op zit­ten. Wanneer ik thuis kom, noh, ben ik kapot. Ik heb dan net aan ener­gie om te koken, eten en douchen. Eerlijk, ik ga niet doen alsof ik functioneer als een Energizer-konijn. ‘Cause I don ‘t. My friends & family know it too. Na die drie dingen is het einde verhaal en val ik in slaap. En eerst voelde ik me schuldig. Nu, vind ik het helemaal best. Twee uurtjes later voel ik me als een brand new Joey.

Know your why

Voordat je dit alles doet, vraag jezelf eerst af: ‘Waarom wil ik vroeg opstaan?’ Is het zodat je rustiger aan kunt doen in de ochtend? Is het zodat je meer me-time hebt voordat je kids opstaan? Of misschien zodat je een gevoel van routine kunt krijgen? Voo­ral in deze gekke tijden. Wat het ook mag zijn, ontdek het voor jezelf. Keyword: jezelf. Als je geen goede reden hebt, kan je je lichaam en geest niet overtuigen op moeilijke dagen. And trust me, there will be tough days. Misschien kom je erachter dat je geen reden hebt om vroeg op te staan omdat je toch meer een nachtuil bent. Dat is dan toch prima? Don’t fix what isn’t broken.

Maak je eigen selfcare routine

Zoals ik al zei, zijn er dagen waarop je gewoon in bed wilt blijven liggen. Je re­den om vroeg op te staan is heel be­langrijk, maar wat ook een steentje bij kan dragen is om het leuk te maken. Maak je eigen selfcare routine. Zo voelt vroeg opstaan niet als een straf, maar als een beloning.

Ik doe bijvoorbeeld voor 5.45uur (ja, ik werk met een schema) geen licht aan en douche in het donker. In plaats van een fel licht doe ik dan een kaars aan. Positieve affirmaties aan en je hebt een heerlijke meditative shower. Wanneer ik klaar ben doe ik de overige kaarsen aan in de woonkamer. Daarna kook ik een pan met verse gemberthee en maak uitgebreid ontbijt. Omdat ik vroeg opsta hoef ik deze niet gehaast te eten en kan ik rustig eten. Heerlijk zen. Ga dus bij jezelf na hoe je jezelf kunt verwennen wanneer je vroeg opstaat. You know my motto:

Hang die eucalyptus op in je douche. Doe die kaars van Handmade Bysanaah aan. Maak die overheerlijke omelet. Whatever you do, treat yo fine self.

Lees ook:


Blog at WordPress.com.