naomi-osaka-bestbetaalde-sportvrouw

Black Girl Magic: Naomi Osaka is de bestbetaalde sportvrouw ooit

Naomi Osaka is BLACK GIRL MAGIC! De tennisster is de bestbetaalde sportvrouw ooit, dat maakte Forbes gister bekend. Zo verdiende Osaka vorig jaar maar liefst 37 miljoen dollar, en daarmee gaat ze zelfs Serena Williams voorbij. Meer over hoe Naomi Osaka de bestbetaalde sportvrouw ooit werd lees je hieronder.

Meer dan verdiend

Naomi Osaka verdiende vorig jaar bijna anderhalf miljoen euro meer dan Serena Williams, die vier jaar lang de bestbetaalde sportvrouw was. De 22-jarige tennisster stal onze harten in 2018, toen ze de US Open van Serena won. Die overwinning ging helaas met veel commotie gepaard. Waardoor Naomi toen niet van haar overwinning kon genieten. Maar inmiddels heeft ook Naomi haar plek in de tenniswereld meer dan verdiend.

De tennisster, die een Japanse moeder en een Afro-Amerikaanse vader heeft, is op haar derde van Japan naar Amerika verhuist. Op haar twintigste won ze haar eerste titel. En in de maanden die volgden werd ze de eerste Japanse speler die een Slam won. En de eerste Aziatische tennisspeler op nummer één. Ook nu kan Naomi Osaka niet verliezen, en is ze de bestbetaalde sportvrouw ooit.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Olympische Spelen

Osaka staat nu op plek nummer 29 van de bestbetaalde sporters. Samen met Serena Williams (plek 33) is zij de enige vrouw tussen 98 mannen op de lijst. Jammer. But lets counts our wins one at a time. De plek heeft de tennisster onder andere verworven door samenwerkingen met merken als Nike. Mede dankzij haar afkomst en leeftijd wordt Naomi namelijk als de ideale influencer gezien.

Wat je de komende tijd van Naomi verwachten kan? Tijdens de Olympische spelen in Tokio, die nu naar 2021 verplaatst zijn, zal ze Japan vertegenwoordigen. Dat zorgt ervoor dat onder andere Naomi het gezicht van de Olympische spelen zal zijn. En zo kan zij weer veel sponsordeals verwachten. Er is dus een grote kans dat Naomi nog lang niet van de lijst met bestbetaalde sporters verdwijnt!

Deze artikelen met Black Girl Magic vind je vast ook leuk

Photo by WTA Tennis


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: