,
imaan-hammam-elle-usa

Imaan Hammam voor Elle USA, “toen ik pas begon wist niemand wat ze met mijn haar moesten”

Doutzen, Romee en zeker ook Imaan Hammam. Wereldberoemde modellen uit Nederland. Op haar dertiende werd ze ontdekt op het Amsterdam Centraal, en nu siert ze haar zoveelste cover. Imaan Hammam staat deze maand namelijk op de cover van Elle USA. Wat ze te vertellen had over het begin van haar carrière, ontwerpen en haar DM’s, ontdek je hieronder. 

Dat Imaan niet bang is om ambitieus te zijn is een feit, dat geldt ook voor haar werk als model. Maar ze is er heel nuchter over. “Is uiterlijke schoonheid belangrijk? Natuurlijk. Maar dan wat? Kan ik iets goeds doen? Kan ik andere meiden een platform geven? Dan maakt het echt een verschil.” Het model is dan ook global ambassador van de non-profit organisatie She’s The First, die vecht voor onderwijs voor meisjes wereldwijd.

Donkere huid en kroeshaar

Toen Imaan pas begon, bij onder andere Gaultier en Givency, was zij één van de weinige zwarte modellen. “Toen ik pas begon wist niemand wat ze met mijn huid of haar aanmoesten.” Ze vervolgt: “Ik was gestrest voor elke show, het was eigenlijk best verschrikkelijk. Maar nu ben ik blij dat er goede makeup artists en haarstilisten zijn, die weten wat ze doen.”

“In het begin waren er ook een aantal mensen best onaardig tegen mij. Ik hoorde heel vaak ‘oh, haar haren zijn te groot’ of ‘ze is te atletisch gebouwd’ – like, wat betekent dat?!” Uiteindelijk heeft ze het idee dat iedereen elke type schoonheid zal omarmen losgelaten. “Godzijdank heb ik dat gedaan, want op die manier denken had mij echt heel veel kwaad kunnen doen.”

Alhoewel het 23-jarige model ontzettend blij is met de veranderingen, ziet ze nog veel ruimte voor verbetering. “Weet je wat ik ook wil zien? Meer vrouwelijke fotografen! Er zijn nog steeds heel veel mannen backstage! En we hebben ook meer gekleurde mensen nodig bij het casten, en ontwerpers van kleur. En, ik hoop dat ik één van hen mag zijn.”

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Niet te druk

Voor Imaan is ontwerpen een grote droom, “ik ben verliefd op het proces.” Als kind gaf ze al een deel van haar zakgeld uit aan tweedehandse kleding, die ze vervolgens aan zou passen. “Wij hadden vroeger niet veel geld, dus kon ik niet kopen wat de andere meiden op school droegen. Daarom maakte ik mijn eigen dingen.” Afgelopen februari mocht het model, in samenwerking met Frame, haar eerste collectie ontwerpen.

Bovendien kan je zonder schaamte in de DM’s van Imaan sliden, “ik lees ze heel vaak”. Ze vervolgt, “ik vind het fijn als ik berichtjes ontvang van jonge meiden die om advies vragen. Maar ik krijg ook berichten van random jongens die mij vragen om dingen te kopen.” Natuurlijk ontvangt ze ook flirterige berichtjes, soms van mensen die ze kent, en soms van mensen van wie ze muziek leuk vindt. “Maar ik geloof dat relaties face-to-face beter zijn.”

Het hele interview van Imaan Hammam voor Elle USA lees je hier.

Dit vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: