stap-uit-jouw-comfortzone

Stap uit jouw comfortzone met deze drie eenvoudige stappen

We weten het inmiddels allemaal. Er gebeurd weinig bijzonders binnen onze comfortzone. Het is natuurlijk mens eigen om te blijven zitten waar het goed voelt. En een stap buiten die veiligheid is best eng. Toch moedigen wij jou aan om uit jouw comfortzone te stappen, en wel met deze drie eenvoudige stappen.

“Life begins at the end of your comfort zone.”

Je bent vast wel eens uit jouw comfortzone gestapt, misschien zelfs zonder dat je het door had. Opzoek naar een nieuwe baan, aan het begin van een nieuwe relatie of door op jezelf te gaan wonen. Maar als je enig idee hebt van wat er allemaal buiten jouw comfortzone op je wacht, wil je meteen aan de slag. Dit zijn onze tips:

1. Visualiseer het

Door je in te beelden hoe die plek buiten je comfortzone eruitziet, heb je al een deel van het werk gedaan. Het motiveert je om de stap te nemen. En daarnaast ontdek je precies wat je nodig hebt om de stap ook daadwerkelijk te zetten. Wil je bijvoorbeeld een boek schrijven? Beeld je dan in hoe het boek geschreven wordt, hoe het uitgegeven wordt en hoe je het lanceert.

2. Doe het stap voor stap

Door stap voor stap uit je comfortzone te stappen, is het niet alleen minder eng, het wordt ook makkelijker. Het is een stuk minder spannend als je niet meteen in het diepe hoeft te duiken. Durf je bijvoorbeeld niet alleen te reizen, maar heb je dat altijd gewild? Ga dan eerst alleen uiteten of alleen naar de bios. En daarna alleen op een stedentrip. De stap is dan minder groot, want je hebt het halve werk al gedaan!
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

3. Blijf bij jezelf

Het is verleidelijk om het allemaal precies zoals jouw vriendin of die ene influencer te willen doen. Maar zij zijn jou niet, en jij bent hen niet. Je hebt jouw eigen karakter en eigenschappen, waardoor het proces er bij jou ook anders uit zal zien. En doe het vooral lekker voor jezelf, en niet om jezelf aan anderen te bewijzen.

En als je eenmaal uit die comfortzone gestapt ben, mag je ook trots op jezelf zijn. Vier het en geniet van je succes! Dat maakt het ook een stuk makkelijker om die volgende comfortzone te tackelen. Stap vandaag nog uit jouw comfortzone!

Photo by Jeffery Erhunse on Unsplash

Deze artikelen over persoonlijke ontwikkeling vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: