gewoontes-beste-leven

Deze 4 gewoontes voorkomen dat jij jouw beste leven kunt leiden

Je kan het zo voor je zien: jouw beste leven. Voor iedereen ziet het er anders uit, maar wij hebben één ding gemeen. In ons beste leven zijn wij gelukkig en doen wij de dingen waar wij blij van worden. Toch kan het zijn dat het ‘beste leven’ zo dichtbij lijkt, maar ook ontzettend ver weg. Dit zijn de vier gewoontes die voorkomen dat jij jouw beste leven kunt leiden.

1. Je beoefent geen dankbaarheid

Dankbaarheid is de sleutel van geluk. Dankbaarheid doet je namelijk beseffen dat er al zoveel mooie dingen om je heen zijn, die jou gelukkig maken. En dan hebben wij het niet alleen over de ‘een dak boven je hoofd en eten op de tafel’. We hebben het ook over dankbaar zijn voor de mooie zonsopkomst die je normaal mist omdat je uitslaapt. Of dankbaarheid voor een goede vriendin die net naar jouw geklaag over een nieuwe guy heeft geluisterd.

Dankbaar hoef je niet alleen voor de grote dingen te zijn. Juist voor de kleine dingen. En je zult al snel ontdekken hoeveel dat er zijn. Maak er een lijstje van en je merkt aan jezelf dat je positiever in het leven staat. Die positieve gedachten zorgen er dan voor dat je meer gaat ondernemen in het leven. En ja, je raadt het al, naar jouw ‘beste leven’ toe gaat werken.

2. Je hebt niet de juiste mindset

We hebben allemaal een mindset aangeleerd gekregen. Een vaste mindset of een groei mindset. Mensen met een vaste mindset denken dat groeien onmogelijk is. Ze denken dat het ontzettend moeilijk is om nieuwe vaardigheden te leren en stappen liever niet uit hun comfortzone. Mensen met een groei mindset daarentegen zien overal kansen. En zijn ook niet bang om achter belangrijke doelen achter te gaan.

Natuurlijk heb je niet in alle gevallen een vaste mindset, of een groei mindset. Toch is het belangrijk om steeds meer een groei mindset aan te nemen. Dat zorgt er namelijk voor dat je overal kansen in ziet en bereid bent om naar je doelen toe te werken. En het leuke van een mindset is dat het maar een mindset is. Je kan hem dus veranderen en het zegt niets over jouw capaciteiten.

3. Je bent liever lui dan moe

Als je jouw doelen wilt bereiken moet je er natuurlijk wel voor werken. Nu zeg ik niet dat je 24/7 bezig moet zijn, maar sommige doelen vergen nou eenmaal wat harder werken en meer doorzettingsvermogen dan anderen. Belangrijk is een balans vinden in het werken aan je doelen, werken aan jezelf en gewoon lekker niets doen. Als je vaker lekker niets doet, duurt het natuurlijk ook langer voordat jouw doelen bereikt zijn.

Ga bij jezelf na of je liever lui dan moe bent. Of gewoon echt vermoeid bent en even een goede pauze nodig hebt van al dat harde werk. Beide zijn mogelijk. En jij bent de enige die daarover oordelen kan. Maar blijf je wel eerlijk tegen jezelf?

4. Je houdt je aan de verkeerde mensen vast

Met de juiste mensen om je heen staat jouw leven in de bloei. Je krijgt mooie kansen, ziet leuke plekken en voert ontzettend fijne gesprekken. De verkeerde mensen houden je echter tegen. Of iemand in je leven hoort is natuurlijk geheel afhankelijk van de invloed die zij op je hebben.

Zelf ben ik een tegenstander van het 1,2,3 verwijderen van mensen uit je leven. Maar acht ik het wel belangrijk dat de juiste mensen een prominente plek in je leven hebben. Kijk daarbij dus vooral naar jouw partner en beste vrienden. Maar ook naar jouw ouders.

Welke van deze vier gewoontes ga jij vandaag nog loslaten om jouw beste leven te kunnen leiden?

Photo by Jessica Felicio on Unsplash

Lees ook:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: