,
tips-verzorgen-planten

Planten zijn hot! Dit zijn 5 tips voor het maken en verzorgen van je eigen planten heaven

Ja, ook ik ben helemaal into planten. Het liefst zo groen mogelijk. Desondanks ik vroeger niet eens een cactus levend kon houden, ben ik aan het uitgroeien tot een real plant-parent. Mijn eigen huis is inmiddels een echte planten heaven te noemen. Daarom lees je hieronder 5 tips voor het maken en verzorgen van je eigen planten heaven.

Het verzorgen en voeden van kamerplanten geeft een goed gevoel. Het kalmeert en doet mij denken aan de quote:

“What you feed will grow”

En dat is weer een beetje een reflectie op mijzelf.

En om nog maar te zwijgen over de luchtzuivering die je in elke kamer creëert met je plantjes. Wil je ook jouw inner-plantparent channelen? Hieronder vind je mijn 5 tips voor beginners om je eigen planten heaven te creëren en te verzorgen.

Elke plant heeft ander soort liefde nodig

Voor het beginnen van je eigen planten paradijs is dit één van de belangrijkste dingen om te weten. Sommige planten hebben vaak water nodig en ook een geregeld een sproeibeurt, terwijl anderen maar een keer per maand water nodig hebben. Zo zijn er ook planten die liever geen kraanwater willen.

Ook de hoeveelheid licht en plantenvoeding die elke groene diva nodig heeft verschilt per plant. Voordat je een plant aanschaft is het handig om eerst even te googlen hoe je de plant happy maakt, zodat je er lang van kan genieten. Er zijn tegenwoordig ook handige verzorgingsapps voor je smartphone zoals de Plantsome App. De app heeft ook een built in met herinneringen om je plantjes te verzorgen.

Controleer de kamers in je huis eerst

Elke kamer in je huis is anders als het om omstandigheden en klimaat gaat. Doe eerst een rondje door je woning. Factoren als tocht, temperatuurwisseling en hoge of juist lage luchtvochtigheid spelen een rol. Door de verzorgingstips per plant het klimaat per kamer te bekijken, creëer je de perfecte omstandigheden passend bij de soort plant. Voor elk wat wils dus. Er zijn bijvoorbeeld planten die perfect in een badkamer met weinig licht en hoge luchtvochtigheid kunnen leven.

Maak een moodboard of Pinterest-bord

Planten stijlen je kamer mooi af. Je kunt er veel kanten mee op. Van hangsystemen aan het plafond tot rekjes aan je muur. Met een moodboard weet je ongeveer wat je wilt en koop je geen onnodige spullen. Maak bijvoorbeeld je eigen moodboard op Pinterest, of maak er een van krantenknipsels.

Wees je bewust van de bijwerkingen

Voordat je een nieuwe plant koopt, denk dan aan effecten op kinderen en dieren. Sommige tropische kamerplanten zijn giftig, of zorgen voor irritatie van luchtwegen en ogen bij inname/aanraking. Check als je dieren of kinderen hebt altijd even of je met zo’n plant te maken hebt. Je kunt er ook voor zorgen dat je ze hoog ophangt of neerlegt zodat het veiliger is.

Kom in contact met andere plant-parents

Er zijn super veel Facebook-groepen voor plant-parents waarin je terecht kunt voor vragen. Of waarin het zelfs mogelijk is om planten over te nemen of te ruilen met elkaar, zoals Planten en Stekjes Ruil.

Ook op Instagram kun je like minded people vinden. Er zijn zowaar plant lovers die workshops geven zoals Plantmom in Amsterdam.

Waar wacht je nog op? Begin met het maken van je eigen in house plant heaven, met onze tips voor het creëren en verzorgen.

Deze artikelen vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: