,
suikerhars-het-ideale-ontharingsmiddel

Suikerhars: het ideale ontharingsmiddel

Een paar aangenaam warme dagen en versoepelde maatregelen. Dat klinkt als een hoopvolle voorspelling om buiten te genieten. Je mooiste zomerjurk, prachtige rok en korte broek. Maar wacht, je benen zijn zo behaard omdat je tijdens de quarantaine je self-care routine heb verwaarloosd. Treur niet! Wij hebben het ideale ontharingsmiddel: SUIKERHARS.

Hoe het werkt

Harsen of waxen wordt al duizenden jaren gedaan. Het waren waarschijnlijk de Egyptenaren die hiermee begonnen. Body sugaring is weer een andere benaming voor wat tot het zelfde resulteert: haarloos door het leven gaan. Naast de suikerhars zijn er andere varianten van vegan tot bijenwaswax. Het idee achter alle is het zelfde namelijk; de haren met wortel en al verwijderen. Echter verschillen ze in werkwijze en schijnt de suikerhars minder pijn te doen.

Wanneer kan ik harsen?

De ideale lengte van de haren die je geharst wilt hebben is tussen de 1 en 2 centimeter. Alles daaronder of daarboven is minder gewenst. Te korte haren kunnen zich moeilijk aan de hars hechten. Te lange haren kunnen afbreken tijdens het harsen. En ja, ik hoor je al denken:’TWEE CENTIMETER!?’. Geef jezelf ongeveer een week of twee een scheerpauze en je zult zien dat je vrij snel aan die 2 centimeter kan komen..
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Wat heb ik nodig?

Wat suikerhars het ideale ontharingsmiddel maakt is voor mij het gemak. Ik kan letterlijk elk moment dit mengsel maken omdat ik alles in huis heb. De producten die in de hars gaan heb jij waarschijnlijk ook al thuis. Overduidelijk de suiker, een citroen en water. Doe je eigen onderzoek voordat je een bepaalde soort suiker gaat gebruiken. Zelf vind ik kristalsuiker prima werken. De suiker gaat er voor zorgen dat het mengsel kleverig genoeg is. Het water en de citroen heb je vooral nodig om alles te laten stollen.

Hoe maak je zelf de beste suikerhars?

Om elke keer de juiste consistentie te krijgen zou ik aanraden de producten af te wegen. De ratio is 1:2. Je gebruikt twee keer zoveel suiker als je vloeibare producten. Het is belangrijk daarbij te vertellen, is dat de hoeveelheid vloeistof geldt voor het water en de citroensap bij elkaar opgeteld.

Benodigdheden:

  • 250 gr suiker
  • +/- 25 ml sap van een halve citroen
  • +/- 100 ml water
  • pan
  • lepel

Dit is een super simpel maar ook voordelig recept. Dat maakt voor mij suikerhars het ideale ontharingsmiddel. Klik ook nog op deze link als je wilt zien hoe ik mijn suikerhars heb gemaakt.

Photo by Joseph Kellner on Unsplash

Dit vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: