selfcare-donkere-dagen

Onze Selfcare tips voor het doorkomen van deze donkere dagen

De dagen worden steeds korter en dat is overal voelbaar. Mensen komen minder graag buiten, liggen eerder in bed en een steeds groter deel kampt zelfs met winterdepressies. Die winterdepressie zal dit jaar waarschijnlijk een groter deel van ons leven uitmaken omdat hij samenvalt met de strenge coronamaatregelen. Helaas is selfcare daardoor niet altijd voldoende, maar het is zeker een mooi begin. Dit zijn onze selfcare tips voor het doorkomen van deze donkere dagen.

1.

Wees lief voor jezelf

Tijdens deze zware periode is het belangrijk dat je lief voor jezelf bent en blijft. Misschien kan je op dit moment geestelijk en lichamelijk wat minder hebben, push jezelf daarom niet teveel. Spreek jezelf positief toe, zoals je ook met een vriendin of een kind zou doen. Gun jezelf meer rust en meer tijd om dingen te verwerken. En probeer niet boos op jezelf te worden als het allemaal even niet lukt. Het komt goed en daar ga jij voor zorgen, je hebt alleen wat meer tijd nodig.

2.

Slaap zoveel als nodig is

De wereld ziet er altijd een stukje mooier uit na een goede nachtrust. Als wij moe zijn vatten wij alles persoonlijker op en zijn wij geneigd om onszelf meer verwijten te maken. Merk je dat je deze periode wat meer slaap nodig hebt, ga dan ook op tijd naar bed of doe een dutje tussendoor. Die leuke serie of eindeloos scrollen op je tijdlijn kan tot het weekend wachten. Heb je een sidehustle of ga je nog naar school? Zorg dan ervoor dat je optimaal gebruik maakt van een goede planning.

3.

Ga de natuur in

Ja, het is ontzettend koud buiten, dat weten wij. Maar een frisse neus halen doet iedereen goed. Zorg ervoor dat je goed ingepakt bent en ga er lekker op uit, de natuur in. Het hoeft niet lang te duren, een half uur wandelen of fietsen per dag is al meer dan voldoende. Het helpt je om tot jezelf te keren en je gedachten weer op een rij te zetten, voordat je jouw dag vervolgt.

4.

Update je favoriete playlist

Met de juiste themesong is het leven al een stuk leuker. Ook luisteren naar jouw favoriete artiesten en dansen op de leukste beats geldt als een vorm van selfcare tijdens deze donkere dagen. Luister vooral lekker naar de muziek waar je zelf zin in hebt en laat je lekker gaan.

Hoe geef jij jouw selfcare routine vorm tijdens deze donkere dagen?


Meer over SELFCARE lezen?


Blog at WordPress.com.