SZA over festival line-ups, wij hebben mannen niet nodig om te overleven

Solàna Rowe, beter bekend als de zangeres SZA, is onlangs geïnterviewd door de Britse Vogue. Tijdens het interview had ze het over wat haar inspireert, hoe het allemaal begon en ook over het grote verschil in het aantal mannen en vrouwen in de line-ups in de festival wereld.

SZA geeft aan dat uit onderzoek blijkt dat slechts een kwart van de line-up bij grote festivals uit vrouwen bestaat. Wel is er ons beloofd dat dit in 2022 gelijk zal zijn. Het is een mooie belofte, maar het aantal is nog steeds veel te laag. We shall see. Rowe zegt hierover:

“Het is nu tijd. Vrouwelijke energie is dominant, of het nou in een line-up is of niet. Iedereen kan het voelen. Wij hebben mannen niet nodig om te overleven of om geaccepteerde leden van de gemeenschap te zijn. Vrouwen representeren zichzelf in een nieuwe volwassene groep, dat is waarschijnlijk bedreigend voor wat wij altijd gekend hebben”.

Vrouwen die SZA inspireren

SZA heeft met zo een duidelijk denkbeeld genoeg vrouwen die haar inspireren. Zo verteld ze aan Vogue dat het voornamelijk groepen vrouwen zijn die haar positief beïnvloeden. Zo wordt ze geïnspireerd door de vrouwen in Saudi-Arabië die opkomen voor hun recht om auto te rijden. De moeders die vechten om hun kinderen weer te zien nadat ze van hun kinderen gescheiden zijn, en zwarte vrouwelijke ondernemers die, ondanks racisme en discriminatie, de snelst groeiende groep ondernemers in Amerika zijn.

You gotta love SZA, don’t you? En ja er moet duidelijk iets gebeuren aan het verschil in het aantal mannen en vrouwen in de line-ups in de festival wereld.

Dit vind je vast ook leuk:

Jaël Hofwijks

Ik ben Jaël (27) mama van een bijna kleuter, en de oprichter van Melaninfinity Magazine. Ik hou van een goed boek, lekker schrijven en kan echt genieten van de natuur. Voor het magazine schrijf ik over uiteenlopende onderwerpen, maar het liefst over de leukste ontwikkelingen op het gebied van (Afro-Nederlandse) cultuur.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: