alleenstaande-moeder-ondernemer

Naomi (42) is alleenstaande moeder en ongeneeslijk ziek, en is toch ondernemer

Naomi (42) werd binnen een jaar alleenstaande moeder en kreeg een ongeneeslijke ziekte, toch werd zij zelfstandig ondernemer. Ze deelde haar verhaal met ons!

Niets liever dan moeder zijn

“Vijf en een half jaar geleden werkte ik als Head of Credit Control voor een bekend surf & ski merk, toen ik zwanger raakte van mijn dochter. Ik stond er meteen alleen voor. Een maand lang zat ik in een emotionele rollercoaster, van verdriet, boosheid, ongeloof en nog meer. Ik voerde veel gesprekken met mijn omgeving en met coaches. Tot mij werd gevraagd wat ik wilde… Ik wilde namelijk niets liever dan moeder worden van dit kindje en de knop ging om. Mijn negatieve emoties maakte plaats voor liefde, geluk, en blijdschap.

Na een prachtige zwangerschap en een bijzondere thuisbevalling, mocht ik na mijn zwangerschapsverlof weer terug aan het werk. Hoewel er een tijd is geweest dat ik mijn werk uitdagend vond, was ik er inmiddels van overtuigd niet meer voor een werkgever te willen werken. Ik wilde financiële vrijheid en zelf mijn tijd indelen, om meer tijd door te kunnen brengen met m’n dochter ging ik aan de slag met een loopbaancoach.

Auto-immuunziekte

Na twee sessies werd ik plotseling ziek. Onderzoeken, een diagnose en een ziekenhuisopname volgden. Ik kwam fulltime thuis te zitten. Voor mij de ideale situatie, niet wat gezondheid betreft, om eens goed te denken wat ik wilde gaan doen in de toekomst. Op dat moment was ik een alleenstaande moeder met een auto-immuunziekte. Maar dat heeft mij gelukkig niet weerhouden een opleiding tot coach te volgen.

Ik begon met het helpen van vrouwen om zichzelf te helpen naar een hoger level van zelfliefde, gemoedsrust en geluk. Zodat zij ook hun beste leven kunnen leiden. Dit deed ik als spiritueel coach in mijn bedrijf My Being in Balance. Met mijn bedrijf begeleidde ik mijn cliënten in een reis van bewustwording en innerlijke groei. Door op een dieper niveau in te gaan op vragen als wie ben ik? Wat wil ik? Wat doe ik? Wat voel ik? Wat zeg ik? Wat zijn de patronen die niet voor mij werken?

Haar wereld stortte in

Daarnaast volgde ik een training in het beleggen in vreemde valuta, omdat het coachen alleen mij niet de financiële vrijheid bracht die ik ambieerde. Ook startte ik een bedrijf met een vriendin om spirituele coaching reizen te organiseren naar de jungle van Suriname. Helaas gooide mijn gezondheid weer roet in het eten. Uit een van de vele controles kwam namelijk naar voren dat ik leed aan een zeldzame vorm van beenmergkanker. Mijn wereld stortte in. Ineens was het gevoel van onbezonnenheid weg.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});


Een bericht van mijn buurvrouw met de tekst “You have been assigned this mountain so you can show others it can be moved” heeft mij gemotiveerd niet bij de pakken neer te gaan zitten. Een week na de diagnose ging Naomi naar Suriname, even weg van alles in Nederland was zij heel even niet ziek. Toen ik terugkwam maakte ik een afspraak voor een second opinion. Deze wees uit dat ik niet leed aan kanker maar aan een aandoening met een kleine kans op het krijgen van kanker. Een heel ander ziektebeeld dat mij natuurlijk weer een toekomstperspectief gaf.

Toch was het daarmee nog niet klaar, op een scan werd toch iets gevonden. Negen maanden na de eerste diagnose kwam de definitieve uitslag geen kanker, wel MGUS. Uiteindelijk was deze periode een wake up call voor mij dat ik niet alles uit het leven haalde. In deze periode was ik ook gestart met FX Sisters in Trading. Ik gaf beleggingstrainingen op het gebied van handelen in vreemde valuta, Forex. En toen kwam Covid 19… Weer een tegenslag die mij de mogelijkheid bood om eens te kijken naar de content van de trainingen.

Een ander helpen is het mooiste dat je kan doen

De dood van George Floyd en de demonstraties die hier in Nederland volgden gaven ook veel stof tot nadenken. Over de samenleving, over de zwarte gemeenschap in Nederland en mijn eigen bijdrage aan de groei en ontwikkeling van onze gemeenschap. Binnen de zwarte gemeenschap wordt er onvoldoende gewerkt aan het opbouwen van een buffer, kapitaal of erfenis voor het nageslacht. Door middel van workshops over budgetteren, money mindset en beleggingstrainingen hoop ik daar een verandering in te brengen.

Ik voel een gedrevenheid om de zwarte mannen, vrouwen en jongeren naar een hoger niveau te tillen. Een kennis zei tegen mij dat ik iets negatiefs omgezet heb in iets positiefs en daarin kan ik een voorbeeld zijn voor anderen. Ik geloof dat alles wat ik nu doe bijdraagt aan mijn gezondheid en het resoneert ook met wat ik mijn dochter iedere dag bijbreng. Dat ze alles kan bereiken wat ze wil, vanuit haar talent en passie. En dat een ander helpen het mooiste is wat je kan doen.”

Het verhaal van Naomi die alleenstaande moeder, ongeneselijk ziek en ondernemer is, is mooi en bijzonder. Ben je net als Naomi een alleenstaande moeder en ondernemer? Of ongeneeslijk ziek? Of heb je een ander bijzonder verhaal? Deel dat dan hier met ons.

De foto van Naomi is gemaakt door Jasmijn van Noort.

Meer persoonlijke verhalen lezen?


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: