, ,
own-your-glow

Zussen Ngudju en Mwanini helpen anderen bewuster leven met online platform ‘Own Your Glow’

Wanneer het leven citroenen naar je gooit, maak je limonade. De zussen Ngudju en Mwanini besloten de citroenen te eten, en zagen hun leven verbeteren. Ze creëerden hun online platform, Own Your Glow.

Iedereen weet wel dat een gezonde levensstijl je leven kan verbeteren, maar velen hebben de stap nog niet genomen om ook echt gezonder te gaan leven. Een wijntje hier, een hamburgertje daar en ieder weekend uitgaan. Groenten eten we alleen als wij bij onze ouders op bezoek zijn, en sporten doen we alleen in januari. Dit was ook hoe de zussen Ngudju en Mwanini leefden, totdat ze tijdje terug een aantal jaar na elkaar ziek werden.

Toen stond alles even stil…

Het is altijd al Mwanini (24) haar passie geweest om mensen te helpen. Ze is drie geleden afgestudeerd van de opleiding Sociaal Culturele Maatschappelijke Vorming en is daarna begonnen als jongerenwerker. Helaas kreeg Mwanini tijdens het werk een terugval: “Tijdens die terugval besefte ik dat ik eigenlijk gewoon meer voor mezelf moest zorgen. En ook meer liefde aan mezelf moest geven. Ik had mezelf echt achtergesteld.”

Niet lang geleden is Mwanini erachter gekomen dat ze lymeziekte* heeft, en dat heeft in haar levensstijl voor een draai van 180 graden gezorgd. “Het was toen tijd om echt even te stoppen. Om tijd voor mijzelf te nemen en mezelf goed te leren kennen, en liefde te geven.” Zo is het platform van de zusjes, Own Your Glow, uiteindelijk ook ontstaan.

“Tijdens die terugval besefte ik dat ik eigenlijk gewoon meer voor mezelf moest zorgen.”

own-your-glow

Zus Ngudju (30) heeft marketing gestuurd en is stewardess geweest in Dubai. Vier jaar geleden is ze ziek geworden, en kreeg ze last van haar zicht en haar handen. Zo kwam ze erachter dat ze MS (Multiple Sclerosis)** heeft. “Toen wist ik wel dat ik het anders moest gaan doen. Ik had een heel erg wilde levensstijl; veel drinken en uitgaan in Amsterdam. Living the good life, eigenlijk. Maar niet heel erg gezond.”

Van het ziekenhuis kreeg Ngudju medicijnen voorgeschreven, maar omdat ze pas 26 was, vond ze maar niets aan de gedachte om voor de rest van haar leven medicijnen te blijven slikken. Om die reden deed Ngudju zelf onderzoek naar andere manieren om met haar ziekte om te gaan. Zo kwam ze erachter dat je ook best veel kan doen met de juiste voeding, en dat heeft voor haar een wereld van verschil gemaakt. Ze hoeft nu geen medicijnen te slikken.

Luisteren naar je lichaam

Voor de zusjes is het belangrijk dat ze echt de tijd nemen om naar hun lichaam te luisteren: “je lichaam leidt je echt naar waar je toe moet”. Volgens hen wordt er in de huidige maatschappij te snel op medicijnen teruggevallen. Ngudju zegt daarover: “in veel gevallen heb je ook echt medicijnen nodig, maar ik denk dat je bij heel veel dingen ook moet kijken naar je levensstijl”. Mwanini heeft dezelfde ervaring: “als ze niet kunnen vinden wat het is, nemen ze je ook niet echt serieus, en schrijven ze je heel snel iets voor. Maar het is ook heel goed om bij jezelf na te gaan, wat voel ik precies en wat wil ik”.

“Maar het is ook heel goed om bij jezelf na te gaan, wat voel ik precies en wat wil ik.”

own-your-glow

Volgens Mwanini en Ngudju begint het veranderen van je levensstijl bij onderzoek doen. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende herbs (planten) die je gezondheid op een positieve manier beïnvloeden. Je moet er wel echt helemaal voor gaan: “je kan niet verwachten dat het goed gaat als je elke dag alcohol blijft drinken”.

Own Your Glow

En het positief veranderen van je levensstijl is precies wat de zussen met hun online platform Own Your Glow willen bereiken. “Wij willen mensen ervan bewust maken dat gezond eten eigenlijk heel erg lekker is”.

Voor Own Your Glow zaten Mwanini en Ngudju al op Instagram, en vertelden ze daar individueel hun verhaal. Maar ook allebei wilden ze meer met het platform doen. “Het draait nu heel erg om uiterlijk, maar iedereen heeft een verhaal. En het is zonde als wij dat niet kunnen horen of lezen, omdat het eigenlijk alleen maar gaat om hoe mooi je krullen wel niet zijn. Er zit veel meer achter die persoon.”

Mwanini en Ngudju zien Instagram als een middel om anderen te bereiken met een positieve boodschap. Het hoeft volgens hun niet allemaal picture perfect te zijn, zo lang het maar echt is. “Ons voornaamste doel is om mensen te helpen. Als iemand zich ook maar een klein beetje beter kan voelen door ons, dan weten wij dat het goed zit.” Dat doen de zussen doormiddel van het delen van levensstijltips op Instagram, ook bieden ze hun volgers verschillende guides aan. Zoals de meest recente: The Ultimate Guide To Wholeness.

En dat de zussen hun boodschap aan slaat is duidelijk te zien aan hoe populair hun platform in korte tijd is geworden. Voor de zussen is het nog behoorlijk overweldigend hoeveel positieve reacties er binnen komen. Ze benadrukken ook dat hun doelgroep niet alleen bestaat uit mensen die geconfronteerd worden met een ziekte, het is voor iedereen. “Het is ook voor mensen die bijvoorbeeld gezond zijn en niet lekker in hun vel zitten. Er zijn meerdere mensen die zich zo voelen, en het zou wel fijn zijn als wij elkaar daarmee konden helpen natuurlijk.”

Wil jij meer weten over de Mwanini en Ngudju, neem dan een kijkje op hun Instagram-account.
Hun gratis yoga guide, kookboek en journal, download je hier.

Footnotes

*Lymeziekte, ook wel bekent als de ziekte van Lyme. De ziekte veroorzaakt gewrichtsklachten, huidklachten, zenuwklachten of hartklachten. Zo een 27000 mensen krijgen de ziekte per jaar na de beet van een teek. Maar slechts 1500 mensen krijgen jaarlijks last van de bovengenoemde klachten (https://www.rivm.nl/ziekte-van-lyme).
**Multiple Sclerosis, afgekort MS, is een ziekte waarbij de bescherm- en isolatielaag rondom de zenuwen in de hersenen, ruggenmerg en oogzenuwen (het centrale zenuwstelsel) is beschadigd. Hierdoor kunnen onder andere problemen ontstaan met lopen, voelen en zien (https://m.hersenstichting.nl/multiple-sclerose-ms/).

Deze interviews vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: