,
mingelisisters

Jennifer (36) en Vanessa (37) begonnen Mingelisisters om vrouwen te helpen bij het aflossen van hun studieschuld

De zussen Jennifer en Vanessa zijn op 1 november gestart met mingelisisters. Zij willen andere vrouwen, die ook een studieschuld hebben, inspireren en motiveren om hun studieschuld versneld af te lossen, zodat zij ook kunnen werken aan het realiseren van hun dromen. Dit doen zij onder andere door elke dag tips en eigen ervaringen te delen op hun Instagram pagina. Benieuwd naar hun verhaal? Lees dan snel verder.

Wel 57.000 euro studieschuld

“Zo’n 20 jaar geleden zijn wij vanuit Curaçao naar Nederland geëmigreerd om te studeren. Wij zijn inmiddels al een tijd geleden afgestudeerd met een master in Economics & Business (Vanessa) en een master in Psychologie (Jennifer) op zak. Om het studeren en het leven in Nederland mogelijk te maken, hebben wij studiefinanciering aangevraagd en maximaal geleend. We hebben genoten van onze studententijd: veel gereisd, elke vrijdag uiteten, shop till you drop. Met een bijbaan en maximaal studiefinanciering was dit makkelijk te doen.

Wij waren ons er niet van bewust dat wij aan het einde van de rit met zo’n hoge studieschuld geconfronteerd zouden worden: 55K en 57K euro. Niemand heeft ons hiervoor gewaarschuwd. Er werd juist gezegd: “als je klaar bent met je studie, dan heb je een goede baan en heb je je studieschuld zo afgelost.” Dat bleek in de praktijk toch anders te zijn. Afgelopen september heeft Vanessa haar laatste betaling gedaan aan DUO. Wat voelde dat goed! Jennifer is fanatiek aan het aflossen. Wij hebben besloten om versneld af te gaan lossen om zo volledig onze dromen achterna te kunnen gaan. Die studieschuld voelde als een blok aan ons been en dat wilden wij niet meer!

Wij willen onze ervaring met het versneld aflossen van onze studieschuld met iedereen delen. Wij gunnen iedereen een leven zonder studieschuld. Door onze tips te delen hopen wij andere vrouwen te motiveren om dit ook te gaan doen. Wij willen dat zij ook hun grote dromen kunnen gaan realiseren. Onze droom voor onze kinderen is dat ze geen studieschuld hoeven op te bouwen. Daar zijn we nu al mee bezig en willen via onze pagina ook ouders inspireren om nu al hiermee te starten.

Wijze lessen

Door versneld af te lossen hebben wij geleerd om meer grip te krijgen op onze financiën. We moesten immers goed gaan kijken naar onze inkomsten en uitgaven. Waren de uitgaven allemaal nodig? (we zijn beide gek op kleding en shoppen.) Op wat zouden we kunnen besparen? Hoe kunnen we bijverdienen? Ook zijn we ons gaan verdiepen in onze money mindset. Wij merken nu dat wij bewustere keuzes maken op het gebied van geld.

Wij hebben gemerkt dat als je je studieschuld versneld aflost je er niet alles voor hoeft op te geven. We vinden het belangrijk dat er wel ruimte blijft om leuke dingen te doen. Wel word je creatiever in de dingen die je doet. Wij zijn er samen aan begonnen en daagden elkaar uit om steeds meer per maand af te lossen. Het werkte heel motiverend omdat wij een doel hebben. Zonder studieschuld houd je een extra bedrag over per maand dat je eindelijk kan besteden aan iets wat je zelf heel graag wilt. Denk hierbij aan het kopen van een auto, een nieuw huis, een reis (wanneer dat weer kan) of beleggen. Uiteindelijk is Mingelisisters hieruit ontstaan.

Mocht je nu aan het studeren zijn en ben je maximaal aan het lenen? Stel jezelf de vraag of dit echt nodig is op dit moment. Ben je afgestudeerd en heb je een studieschuld. Begin gelijk met afbetalen, wacht geen twee jaar voordat je start. Ben je al een tijdje aan het aflossen en voelt die studieschuld ook als een blok aan je been? Overweeg om ook versneld af te gaan lossen. Heb je kinderen? Begin nu al met sparen of beleggen voor je kinderen zodat ze kunnen studeren zonder geld hiervoor te hoeven lenen.”

Lees ook:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: