,
zendaya-jongste-emmy-winnares

Black Girl Magic! Zendaya is de jongste Emmy-winnares voor beste actrice in een dramaserie

Black Girls Winning all 2020! Sis did it again. Zendaya won afgelopen nacht de Emmy voor ‘Lead Actress in Drama’ voor haar rol in de dramaserie Euphoria. De 24-jarige Zendaya is daarmee de jongste Emmy-winnares in die categorie. If that ain’t some magic, we don’t know what is!

Zendaya schreef geschiedenis

Afgelopen nacht vonden de Amerikaanse Emmy’s plaats, deze keer geheel COVID-proof en dus online. De Emmy Awards vieren excellentie in de Amerikaanse tv- en filmindustrie en geven de winnaars een vorm van aanzien en status. Zendaya heeft dus een behoorlijk belangrijke prijs in de wacht gesleept. Zo won de actrice onder andere van Jennifer Aniston (The Morning Show) en Olivia Colman (The Crown).

Zendaya heeft met haar 24 jaar geschiedenis geschreven als jongste Emmy-winnares in de categorie ‘Lead Actress in Drama’. En als tweede zwarte actrice die in de desbetreffende categorie wint. De eerste zwarte actrice die de award in ontvangst nam was Viola Davis in 2015 voor haar rol in How To Get Away With Murder.

Dankbaar

Vanwege de aanpaste Emmy’s kreeg Zendaya thuis, omringt door vrienden en familie, te horen dat ze de Emmy gewonnen had. In haar “speech” bedankte ze haar familie, team en de maker van Euphoria, Sam Levinson.

Zendaya voegt daaraan toe: “Ik weet dat dit een gekke tijd is om iets te vieren, maar ik wil toch zeggen dat er hoop is in de jonge mensen. Ik weet dat onze tv-show niet altijd als een goed voorbeeld daarvan aanvoelt, maar er is hoop in de jonge mensen. En ik wil gewoon tegen iedereen daarbuiten zeggen, die hard aan het werk is, ik zie je, ik bewonder je, ik dank je.”

Zendaya in actie zien? In Nederland kijk je de tienerserie Euphoria bij Ziggo

Lees ook:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: