,

Vrouwen met Saus! De nieuwe podcast van Esnart, Ines & Shannon

Inmiddels weten jullie het al! Wij zijn gek op podcasts! Podcasts over relaties, over geld en over onze mindset. Maar bovenal podcasts die het over alles hebben, en dan ook nog voor zwarte vrouwen! Dat is de nieuwe Vrouwen met Saus podcast van Esnart, Ines en Shannon. Wij stelden de drie meiden een aantal vragen, de antwoorden check je hieronder.

De Vrouwen Met Saus podcast. Wie zit daar allemaal achter?

Achter de Vrouwen met Saus zitten drie vrouwen met saus die hun ongezouten mening delen. Wij komen alle drie met een eigen flavour, van onze eigen persoonlijkheden, die samen blenden tot een goede saus. De Vrouwen met Saus podcast bestaat uit Esnart, Ines & Shannon, drie Afro-Nederlandse vrouwen.

Hoe zijn jullie op de podcastnaam ‘Vrouwen met Saus’ gekomen?

Het was eerst best lastig om op een naam te komen. We hadden namelijk veel opties en konden niet goed kiezen. Shannon haar vriend zat met ons mee te denken en die kwam op de naam Vrouwen met Saus. Dat sprak ons direct aan en alle andere ideeën vielen meteen weg. Een shout out naar Shannon’s bf dus!

Wat verbind jullie als team?

We zijn drie zwarte vrouwen die enigszins dezelfde dingen meemaken, maar ook weer veel dingen anders aanpakken waardoor we veel van elkaar kunnen leren. Door onze verschillende perspectieven kunnen we een goed gesprek voeren, met veel dimensie. Wij weten dat we allemaal anders zijn en veel dingen anders zullen aanpakken, maar dat neemt niet weg dat wij naar elkaar willen luisteren. Wij omhelzen onze verschillende perspectieven en meningen.

Wat is jouw (jullie) favoriete aflevering tot nu toe?

We hebben allemaal dezelfde lievelingsaflevering en dat is Episode 7: Growing up being Black. We zaten over onze jeugd te praten, en dat was zo nostalgisch. Ook herkennen wij zoveel in een ieder haar jeugdverhalen en dat maakte het dus extra leuk om onze verhalen met elkaar te delen en terug te luisteren. Wij vonden hem ook geweldig ladies!

Jullie hebben het over alles black gehad. Van racisme tot muziek. Hoe komen jullie op de onderwerpen?

Het zijn meestal actualiteiten en dingen waarmee we zitten. Wij begonnen net na de Black Lives Matters protesten in Nederland, dus toen was dat erg actueel. En het zal ook altijd actueel blijven tot dat institutioneel racisme verdwijnt. Er gebeurt eigenlijk te veel onzin in de wereld waarover wij dan iedere week weer kunnen praten. Wij zijn onderdeel van onze eigen doelgroep, dus praten wij over dingen die wij interessant vinden.

Wat is jullie motivatie voor de podcast? Wat willen jullie graag bereiken?

Een stem die wordt gehoord. Met de Black Lives Matters protesten kregen we twee weken lang een stem en daarna worden de zwarte stemmen weer aan de kant geschoven. Wij geven onszelf een platvorm om consistent gehoord te worden. De reden waarom we de podcast begonnen zijn, is omdat wij zijn opgegroeid in een voornamelijk niet zwarte omgeving [op de middelbare school] en wij miste toen een ongezouten zwarte stem.

Die zijn wij vandaag geworden. We hopen dat door onze verhalen en ervaringen te delen vooral jongere meiden er iets aan hebben en vrouwen van onze leeftijd en misschien iets ouder zich er in kunnen herkennen.

En natuurlijk willen wij alles weten over jullie logo. Real Beyoncé ‘I got hot sauce in my bag’ vibes!

Wij hadden een idee van een logo met een zwarte vrouwelijke hand met hete saus in haar hand. We wilde namelijk niet een logo of een foto met onze gezichten, omdat wij de podcast al presenteren. Ines, haar goede vriendin Gizem Toprak heeft toen met onze visie iets mooi kunnen maken.

Gizem had binnen korte tijd ons logo gemaakt. Het enige wat we aan haar hebben gevraagd om toe te voegen was een ring op de duim en onze voorletters op de label van de hete saus. We zijn haar ontzettend dankbaar voor onze mooie logo. And again a big shout out! Deze keer naar Gizem!

Ben jij na het lezen van dit interview nou net zo enthousiast als dat wij zijn? Beluister de Vrouwen met Saus podcast dan op Spotify!

Lees ook:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: