, ,
hardwerkende-mama's-helden

Serena Williams bemoedigd hardwerkende mama’s: Jullie zijn de echte helden

Tennisster Serena Williams is inmiddels bijna een jaar mama van haar kleine meid Alexis. In deze tijd is ze altijd heel open geweest over hoe zij het moederschap ervaart. Nu doet ze een boekje open over de schuldgevoelens die komen kijken bij het er niet altijd voor Alexis kunnen zijn vanwege haar tenniscarrière. Hierbij bemoedigd ze ook de hardwerkende mama’s die in haar ogen de echte helden zijn.

Nieuwe moeder

Na de geboorte van haar dochter heeft Serena Williams heel bewust ervoor gekozen om enige tijd te wachten met haar comeback op het tennisveld. Natuurlijk was zij in haar vrije tijd wel hard aan het trainen. Nu ze haar carrière weer helemaal herpakt heeft, merkt ze toch dat het zwaar valt om zoveel van haar dochter weg te zijn. Zo verteld ze op Instagram:

“Vorige week was geen makkelijke week voor mij. Niet alleen dealde ik met wat moeilijke persoonlijke dingen, ik zat ook in een dip. Voornamelijk voelde ik mij geen goede moeder. Ik heb meerdere artikelen gelezen die zeiden dat postnatale emoties wel drie jaar kunnen duren, als er niets mee aan wordt. Ik hou het meest van communiceren. Van praten over dingen met mijn moeder, zussen en vrienden. Dat doet mij beseffen dat mijn gevoelens geheel normaal zijn. Het is helemaal normaal dat ik het idee heb dat ik niet genoeg voor mijn kleine doe.”

Elke moeder herkend deze gevoelens. Of je nou een mama bent die voor haar werk steeds naar het buitenland moet, of een mama die thuis blijft. De gevoelens dat je niet genoeg tijd aan je kind besteed steken altijd om de zoveel tijd te kop op.

Het vinden van een balans

De balans vinden tussen tijd doorbrengen met de kinderen, het huishouden, je werk, je hobby’s, tijd voor je man en je sociale leven, is een enorme klus. En om eerlijk te zijn, denken wij dat je het nooit helemaal onder de knie krijgt. Zo denkt Serena er ook over, ze ging verder:

“Wij zijn er allemaal geweest. Ik werk veel, ik train en ik probeer de beste atleet te zijn die ik kan zijn. Maar dat betekend, dat ondanks dat ik elke dag van haar leven bij haar ben geweest, ik er niet zo vaak ben als ik dat zou willen. De meeste moeder maken hetzelfde mee. Of je een huismoeder bent of werkt, de balans vinden met kinderen blijft een ware kunst. Jullie hardwerkende mama’s zijn de echte helden. Ik ben hier om te zeggen: als je een zware dag hebt, of een zware week — het is oké — ik ook!!”

Dit vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: