,
michelle-obama-becoming-netflix

Boek Michelle Obama, ‘Becoming’, wordt een Netflix documentaire

Goed nieuws! Michelle Obama haar bestseller, Becoming, staat vanaf 6 mei op Netflix. En dan wel in de vorm van een documentaire. Dat maakte Michelle Obama vandaag bekend op haar Instagram. Wil je meer weten? Lees hieronder dan wat Michelle allemaal over de aankomende documentaire te zeggen heeft.

We’ve been waiting for this! Bij de Melaninfinity Bookclub stond ‘Becoming’ bovenaan onze leeslijst. En nu wij het boek uit hebben, is een documentaire het perfecte vervolg. Dat Netflix fan is van de Obama’s is geen geheim. Zo zijn er meerdere documentaires over Amerika’s voormalige first family op de streaming dienst te zien. In Nederland zijn dat American Factory: A conversation with the Obamas, Barry en The Final Year. En binnenkort (hopen wij) dus ook Becoming.

Becoming op Netflix

Eerder vandaag maakte Michelle Obama de komst van een documentaire over haar ‘Becoming’ bekend, en dat wel op Netflix. Zo zei ze: “Ik ben erg blij dat ik bekend mag maken dat Netflix op 6 mei BECOMING uit zal brengen. Een documentaire, geregisseerd door Nadia Hallgren, die een blik zal werpen op mijn leven en de ervaringen die ik had tijdens mijn boekentour.”

De documentaire volgt Obama tijdens haar reis rond de wereld, waarin ze met mensen uit verschillende landen in gesprek ging over haar boek. De herinnering en het gevoel van eenheid is dan ook waar Michelle de meeste waarde aan hecht. “In groepen, groot en klein, jong en oud, kwamen wij samen en deelden wij ons verhaal. Wij vulden gaten op met onze vreugde, onze zorgen en onze dromen. Tijdens het praten over ‘Becoming’ hebben velen van ons gedurfd om onze dromen hardop te zeggen.”

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Het nieuwe normaal

Michelle vervolgde haar bericht met een persoonlijke blik op de wereldwijde pandemie, Covid-19. “Het is deze dagen moeilijk om je geaard of hoopvol te voelen. Maar ik hoop dat je net als mij wat vreugde vindt in wat Nadia gemaakt heeft.” Ze vervolgt: “Zoals velen van jullie weten ben ik een knuffelaar. Mijn hele leven heb ik dat gezien als het meest natuurlijke gebaar. Het is namelijk de makkelijkste manier om een ander te laten weten dat je er voor ze bent.”

Ze eindigt haar bericht met heel veel warmte. Zo zegt Michelle dat ze er voor ons is, en dat ze weet dat wij er voor elkaar zijn. En dat wij ons nu, ondanks alles, moeten richten op het belangrijkste, “het vinden van manieren waarop wij de wereld kunnen hervormen in het beeld van onze hoop.”. #IAmBecoming.

Of Becoming ook hier in Nederland op Netflix te zien zal zijn, is nog niet zeker. Maar omdat alle andere documentaires van de Obama’s ook bij ons te zien zijn, gaan wij daar stiekem wel van uit.

Wat vind je ervan dat een documentaire geïnspireerd door Michelle Obama haar ‘Becoming’ binnenkort op Netflix verschijnt?

Photo by Richard Drew for NBC News

Dit vind jij vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: