,
lizzo-cover-vogue

Lizzo op de cover Vogue, and we love it!

Lizzo is 100% that covergirl and we love it! De Amerikaanse rapper kan nu eindelijk van alle glorie genieten, en heeft haar eerste Vogue cover binnen. In de coverstory vertelt Lizzo over het opgroeien zonder rolmodellen in de media, selfcare en bodypositivity. Maak kennis met Lizzo op de cover van de Britse Vogue.

Lizzo is her own soulmate, en ook die van ons. De selflove guru staat op de cover van de Britse Vogue. De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Alec Maxwell en haar prachtige jurk is van Versace. In het interview met de Britse Vogue vertelt Lizzo over haar angsten en het gebrek aan rolmodellen in de maatschappij.

Lizzo op de cover van Vogue: Eerlijk over rolmodellen in de media

Net als veel donkere vrouwen is Lizzo ook opgegroeid met media waarin wij nauwelijks vertegenwoordigd werden. “Ik keek naar dingen op televisie en naar dingen in tijdschriften en ik herkende mezelf daar niet in.” Ze vervolgt: “Als je jezelf niet terug ziet denk je dat er iets mis met je is.

Dan krijg je de behoefte om te gaan lijken op die dingen. En wanneer je je realiseert dat het lichamelijk onmogelijk is, begin je te denken ‘what the fuck is wrong with me?’ Ik denk dat dat meer invloed op mij heeft gehad, tijdens het opgroeien, dan alles wat iemand tegen mij gezegd kon hebben.”

Angsten en selfcare

Ook zegt Lizzo dat haar angsten haar vaak stimuleren om harder te werken, vooral tijdens optredens. “Wanneer ik erg nerveus word voor een optreden, doe ik juist beter en beter en beter mijn best. En wanneer ik optreed ga ik helemaal los.” Volgens Lizzo voedt juist de angst haar als een artiest. “Ik weet dat dit niet voor iedereen het geval is.”

De rapper geeft ook toe dat ze haar huidige leefstijl niet vol had kunnen houden als ze jonger was geweest. Ze zou dan last gehad hebben van angst- en paniekaanvallen. Zo zegt Lizzo: “Maar dank aan God, mijn reis draait nu om selfcare en het vinden van de liefde voor jezelf. En het voeden van jezelf. Want dat is wat een artiest meer dan alles nodig heeft.”

Inspiratie voor onze dochters

Vrouwen als Lizzo, vooral op de cover van Vogue, zijn zo belangrijk. Onze dochters en zonen groeien op met tv-shows en films waarin ze zichzelf kunnen herkennen. En muziek die hun motiveert om van zichzelf te houden. Hoe mooi is dat. Op 18 november staat Lizzo bij ons in AFAS Live. Het concert is helaas al een poosje uitverkocht. Dus als je een kaartje hebt weten te bemachtigen, ben je een van de gelukkigen.

Deze artikelen vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: