Omarion Unbothered

Omarion bleef bewust ‘unbothered’ door middel van zelfreflectie

Het afgelopen jaar was zonder twijfel het jaar van R&B-zanger Omarion. Het internet ging los nadat zijn ex-vriendin en “beste” vriend naar buiten brachten dat zij aan het daten waren. De zanger bleef wijselijk stil, en werd al snel gekroond tot de koning van het ongestoorde leven. Nu de ‘Omarion unbothered‘ memes niet meer weg te denken zijn, vertelt de zanger zijn kant van het verhaal. 

Bump Bump Bump

Omarion, eens de leadzanger van de boyband B2K, was de droom van menig tienermeisje. Als je geen posters van B2K had hangen, hoorde je er niet bij. Ook de lyrics van hun hits “Bump, Bump, Bump” en “Girlfriend” kan je ongetwijfeld nog allemaal meezingen. Inmiddels is de zanger midden dertig, vader van twee kinderen, en met zijn huidige hits nog steeds niet weg te denken uit veel Spotify-playlists.

Onlangs werd hij geïnterviewd door het Amerikaanse Madame Noire. In het interview vertelt Omarion dat hij bewust unbothered is gebleven met behulp van goede zelfreflectie en het besef dat sommige situaties buiten onze macht liggen. Dit is wat hij deelde.

Zelfreflectie is key

Op de vraag wat de sleutel was, antwoordde Omarion: “Je moet jezelf goed genoeg kennen om te weten hoe ver je kan gaan. In mijn zelfreflectie realiseerde ik mij dat ik het wellicht te groot zou maken. Misschien zou ik te ver gaan, waar dan consequenties aan zouden hangen die effect konden hebben op mijn kinderen. Als je een stap terug kan doen en jezelf kent, kan je betere beslissingen nemen.”

De zanger vervolgde: “De enige macht die je hebt, is hoe je op de situatie reageert. Om dat te kunnen bevatten moet je eerst alle emoties kunnen voelen. Je moet door goede en slechte tijden gaan om bij je kern te komen, en je te richten op wat belangrijk is. Je moet reflecteren om wijs en volwassen genoeg te zijn, en te beseffen dat je beslissingen consequenties hebben. En je moet het eens zijn met die consequenties.”

‘Unbothered’ Omarion heeft er dus bewust voor gekozen om zichzelf en zijn gevoelens over de situatie op de achtergrond te houden. De reden die hij daarvoor geeft is meer dan wijsheid. Het is oké om wraak te willen nemen, nadat iemand je gekwetst heeft. Wat niet oké is, is het gebrek aan zelfreflectie daarbij en geen rekening houden met de gevolgen van je (wraak) acties.

Deze levenslessen van je favoriete celebs vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: