, ,
lashana-lynch

Black Girl Magic! Lashana Lynch is de eerste zwarte vrouwelijke 007

Het is een feit! Niemand minder dan Lashana Lynch is de allereerste zwarte vrouwelijke 007. In een interview met de Engelse Harper’s Bazaar bevestigd de actrice haar rol als M16-agent Nomi. En dat is pure Black Girl Magic!

No Time To Die

Haar grootste rol ooit krijgt Lashana in No Time To Die, de 25ste James Bond film. In de film speelt ze Nomi, een geheim agent die de 007 titel overneemt nadat Bond verbannen is. De actrice wilt meer dan ooit de eigen waarheid van de zwarte vrouw naar voren doen komen. Haar karakter moet dan ook resoneren de individuele zwarte vrouw. “In elke project waaraan ik deelneem, onafhankelijk van het budget of het genre, wil ik de zwarte ervaringen representeren. Het moet 100% authentiek zijn.”

Lashana Lynch herken je waarschijnlijk uit Captain Marvel (2019). Eerder speelde ze ook in minder bekende films zoals Brotherhood (2016) en Fast Girls (2012) en de dramaserie Still Star-Crossed (2017). De 32-jarige actrice is in Londen geboren, maar van Jamaicaanse komaf. En zal nu dus te zien zijn in No Time To Die die in 2021 uitkomt.

Zwarte vrouwelijke 007

Toch zijn wij er nog niet. Toen vorig jaar uitlekte dat een zwarte vrouw de 007 titel op zich zou nemen, reageerden veel mensen agressief. In eerste instantie nam de actrice de hate comments persoonlijk op. Dat leidde voor haar tot het verwijderen van haar sociale media apps en intensieve meditatie. Ze koos ervoor om zich voor een tijd terug te trekken en zich alleen op familie te richten.

Over de negatieve reacties zegt Lashana Lynch: “Ik ben slechts één zwarte vrouw. Als een andere zwarte vrouw in die rol geplaatst werd, was hetzelfde gebeurd. En was zij ook aangevallen. Ik moet mijzelf eraan blijven herinneren dat ik onderdeel ben van iets revolutionairs.” “Wij laten de tijd van toxic masculinity achter ons. En dat gebeurd omdat vrouwen open zijn, eisen stellen en slecht gedrag aanspreken zodra wij het zien.”

Het spelen van de rol brengt voor Lashana Lynch dus veel meer dan alleen acteren met zich mee. Wij zijn haar dankbaar dat ze onderdeel durft te zijn van de revolutie. Het gehele interview met 007 lees je hier.

Lees ook:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: