series-nederlandse-netflix

10x de leukste black series op de Nederlandse Netflix

Zoals jullie weten zijn wij groot Netflix fan. Wij vinden het fijn dat de streaming dienst ook in Nederland steeds meer black movies en series aan hun assortiment toevoegt. Wil jij vanavond lekker series checken op de bank? Dan zijn dit de tien leukste black series op de Nederlandse Netflix. Don’t forget your pizza and wine!

1. Greenleaf

De series finale van Greenleaf is niet te lang geleden op Netflix verschenen, maar wij missen de leuke serie nu al. De serie volgt een Afro-Amerikaanse pastor familie die mede dankzij hun welvaart teveel familiegeheimen hebben om op te noemen.

2. The Fresh Prince of Bel-air

De Fresh Prince is een echte classic. En de tv-show waaraan Will Smith zijn enorme succes te danken heeft. In The Fresh Prince of Bel-air volg je het leven van Will Smith die moest verhuizen naar zijn rijke oom in Bel-air.

3. Styling Hollywood

Styling Hollywood is iets meer een tv-show dan een echte serie, maar zeker het kijken waard. In Styling Hollywood volg je Jason Bolden en Adain Curtis. Een Afro-Amerikaans stel dat samen alle grote sterren van styling en interior designs voorziet.

Lees ook: 10 must watch black movies die niet op de Nederlandse Netflix staan

4. Black Earth Rising

Deze ingrijpende miniserie, met in de hoofdrol Michaela Coel, deelt de verschrikkelijke geschiedenis van Rwanda. In de serie gaat Michaela opzoek naar haar eigen geschiedenis als slachtoffer van de Rwandese genocide in 1994, toen meer dan een miljoen mensen vermoord werden.

5. Dear White People

Met zijn eerlijke kijk op racisme en onderwerpen zoals blackface (in Nederland onder andere te zien als zwarte piet), is Dear White People nu relevanter dan ooit tevoren. Helaas is het wachten op het nieuw seizoen. In Dear White People volg je een groep studenten die zich inzet tegen het racisme op hun campus.

6. How To Get Away With Murder

How To Get Away With Murder is nu al een echte classic. In Nederland is het helaas nog even wachten op het laatste seizoen, die in Amerika begin van het jaar te zien was. In How To Get Away With Murder zie je hoe een groepje rechtenstudenten, samen met hun docente, moorden oplossen en begaan.

7. Queen Sono

In de stoere Afrikaanse Queen Sono ontdek je het verhaal de Zuid-Afrikaanse spionne Queen Sono en alle avonturen die zij beleefd.

8. Black Lightning

Hou je van zwarte superhelden? Dan is Black Lightning zeker wat voor jou. In de serie volg je een gezin waarvan drie van de vier leden superkrachten bezitten. Die gebruiken ze natuurlijk om het kwaad tegen te gaan.

Lees ook: Dit zijn de black movies en series die in september op jouw favoriete streaming diensten verschijnen

9. She’s Gotta Have It

De serie, gebaseerd op de gelijknamige Spike Lee film, is een must watch voor iedere vrouw. De hoofdrolspeelster, Nola, is de belichaming van de care free black girl.

10. The Get Down

Voor altijd een van onze favorieten is The Get Down. De serie volgt het leven van de jeugd in de Amerikaanse Bronx, rond de tijd dat Hip Hop tot leven kwam.

Welke black series op de Nederlandse Netflix zijn jouw favoriet?

Photo via Netflix.


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: