,
barack-obama-header

Volgens Barack Obama is het tijd voor meer vrouwelijke leiders

We agree! De Amerikaanse president (isn’t he still?) Barack Obama vindt dat het tijd is voor meer vrouwen aan de top, want zoals hij zelf zei: “werken mannen de laatste tijd op mijn zenuwen”. Volgens Barack Obama is het dan ook de hoogste tijd dat er overal meer vrouwelijke leiders op staan.

Tijdens een ontmoeting met 200 jonge Afrikaanse leiders in Zuid-Afrika vertelde Obama, volgens CNN, dat hij elke dag de krant leest en denkt: ‘Broeders, wat is er mis met ons? Wij zijn gewelddadig, wij pesten, en zorgen gewoon niet voor onze zaakjes’. Daarom zegt Obama dat het empoweren van vrouwen in Afrika zal leiden tot een beter beleid.

Wij zijn het hier natuurlijk mee eens. Denk je ook niet dat een wereld, naar gelangen van Barack Obama, met meer vrouwelijke leiders, een wereld met minder oorlog, honger en criminaliteit zou zijn? Wij vrouwen weten te communiceren zonder geweld, iets dat veel mannen nog niet erg gemakkelijk af gaat.

Een ander punt dat Obama aanhaalde, is het accepteren dat politiek erbij hoort als je ambitieus bent. Jongeren zijn vaak ontevreden over de politieke situatie in het land, denk aan bijvoorbeeld corruptie en discriminatie, en proberen de politiek daarom vaak te vermijden. Maar Obama zegt dat als wij meer invloed willen uitoefenen, wij de confrontatie met de politiek juist aan moeten gaan.

#Obama2020 for president right?! Maakt ons niet zo veel uit of dat nou Michelle Obama of Barack Obama zelf is.

Geheel eerlijk. Ga jij ook naar de stembus tijdens de Nederlandse verkiezingen? Of sla je de verkiezingen liever over? Vertel het ons hieronder in de opmerkingen.

Dit vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: