,
heaux-tales

Album review: HEAUX TALES by Jazmine Sullivan

Sis been listening to new music from her favorite female artist all day. This makes sis happy. Sis is moi. My homegirl Jazmine Sullivan heeft ein-de-lijk weer een nieuw project gedropt, na vijf jaar. I mean not to be ungrateful, but shiddd sis been waiting. Wil je meer weten over dit nieuwe muzikale project? Dit is mijn album review van Heaux Tales by Jazmine Sullivan.

De naam van haar nieuwe album says it all: HEAUX TALES. Heaux is basically a frenchified word for ‘whore’ or ‘ho’. From what I understand is het “frenchifien” van een woord het fancier maken door het op een Franse manier te schrijven met ongeveer dezelfde uitspraak. Either way, I’m here for it!

Voor degene die niet bekend zijn met mijn homegirl Jaz, here’s a little background info. De 33-jarige Amerikaanse singer-songwriter uit Philadelphia bracht haar debut single, Need U Bad, uit in 2008. Geproduceerd door niemand minder dan Missy Elliott herself. Sindsdien heeft ze drie albums uitgebracht en is ze genomineerd voor meerdere Grammy- , BET en NAACP Awards. If you dont know her, you should most def check her out!

Op dit nieuwe EP album staan in totaal veertien nummers, waaronder features met H.E.R, Ari Lennox en Anderson. Paak. De nummers delen haar perspectief over onderwerpen zoals de keuzes die wij als vrouwen maken over onze seksualiteit, het ownen daarvan en onze relaties.

In her own words

Over het waarom van dit album deelde Jazmine Sullivan het volgende:

“Heaux Tales gaat over mijn observatie van hoe de vrouwen van vandaag in hun macht staan. Niet langer dicteert het mannelijk patriarchaat wat het betekent om een ‘goed meisje’ te zijn. De waarheid is, vrouwen van alle leeftijden worden op een bepaald moment in het leven een ‘heaux’ genoemd, door een man die probeert om ons op onze plek te zetten. Een plek, ontworpen om ons onder controle te houden, uit de weg en meestal onder hen. We hebben allemaal een reis te maken en het is enkel onze keuze hoe wij er komen.” – via Revolt.tv

“Ik schreef Heaux Tales om een stem te geven aan elke vrouw. Wij verdienen respect, of we nu werken als CEO van een bedrijf of als stripper. Het gaat om eenheid. Het gaat over lef. Het draait om eigenaarschap en vertrouwen. En ook om kwetsbaarheid en zelfreflectie. Het gaat over een vrouw die beslist hoe ze zich aan de wereld wilt presenteren en niet beïnvloed wordt door iemand anders dan haar goddamn zelf.  Het gaat over vrouwen die hun eigen onvolmaakte verhalen schrijven. Onbeschaamd.” – via Genius.com

Favorites

De nummers die momenteel bij mij op repeat staan zijn:

This album is giving me life yall, but dont take my word for it. Geef het kans, beluister het en laat me weten how those songs hit!

Je kan dit nieuwe album beluisteren op onder andere Spotify, Apple Music en YouTube.

Lees ook:


Blog at WordPress.com.