,
spaanse-bijles-aan-huis

Marixanne leeft voor lesgeven en de Spaanse taal; maak kennis met Spaanse Bijles aan Huis

De Spaanse taal in een ontzettend mooie en gepassioneerde taal. Daar weet Marixanne, eigenaresse van Spaanse Bijles aan Huis en Tarjetas y Regalos Molonas alles van. In haar ondernemingen draait het geheel om Spaans, van trainingen, taalreizen tot producten met Spaanse catchphrases. Wij vroegen de docent en ondernemer naar haar waarom, naar haar ondernemingen en wat ze zo mooi aan de Spaanse taal vindt. De antwoorden ontdek je hieronder.

Leven om les te geven

Marixanne haar leven draait om lesgeven, dat is dan ook wat zij het liefste doet: “Ik heb een passie voor lesgeven, dat heb ik een tijdje geleden ontdekt.” Maar niet alleen lesgeven staat boven op haar lijstje, ook het bezoeken van de Europese stad, Madrid. Het begon voor de docente allemaal met een studiereis naar de Spaanse hoofdstad. “Het is al zeker tien jaar dat ik daar drie á vier keer per jaar naartoe reis. Ik vind daar echt mijn rust.” Haar voorliefde voor de Spaanse taal is dan ook niet verwonderlijk, te meer omdat Marixanne de taal naast haar moedertaal Papiaments, al jong aangeleerd kreeg.

Toch was Spaans niet altijd haar favoriete schoolvak: “Het is grappig, want ik heb Spaans laten vallen in drie havo. Op mijn zeventiende kwam ik naar Nederland om Fiscaal Economie te studeren, maar al in mijn derde studiejaar ontdekte ik dat het niets voor mij was.” Docent wilde Marixanne wel altijd worden, “elke vrijdag gaf ik mijn poppen les”. Helaas was haar moeder minder enthousiast over de droom van de jonge Marixanne. “Mijn moeder werkte zelf in het onderwijs en zij wilde niet dat haar kinderen ook het onderwijs ingingen, daarom heb ik toen mijn droom opzij gezet.”

Spaanse Bijles aan Huis

De docente begon al met lesgeven voordat dat zij haar opleiding afgerond had. Toch besloot zij voor zichzelf te beginnen. “Ik had nooit verwacht dat ik ondernemer zou worden, ik wilde eigenlijk gewoon een stil leven leiden.” Daarom kan ze zeggen dat haar eerste onderneming Spaanse Bijles aan Huis puur uit passie is ontstaan. Zo biedt zij haar klanten verschillende diensten aan, zoals Spaanse cursussen aan huis, of online. Daarnaast kan je haar ook als vertaalster of docent over de Spaanse taal en cultuur inhuren. Helaas staan de taalreizen die Marixanne met Spaanse Bijles aan Huis biedt, vanwege de coronacrisis momenteel even on hold.

Met haar online videolessen speelt Marixanne slim in op de huidige coronacrisis en lockdown: “Elke week krijg je een les toegestuurd, inclusief werkbladen, waar je op je eigen tempo aan kunt werken. En je ontvang daarnaast gratis taalconsult zodat je eventuele vragen ook kunt stellen.” Met Spaanse Bijles aan Huis maakt ze alle lessen op maat, ze ontvangt namelijk een variëteit aan klanten: “Het is echt een mix. Er zijn mensen die de taal nog helemaal niet kennen en kennis willen maken met de taal. Mensen die een huis hebben in een Spaanstalig land. Maar ook mensen die de taal al een beetje beheersen en verder willen groeien.”

Iedereen in het Spaans

Spaanse Bijles aan Huis is slecht het begin, met Tarjetas y Regalos Molonas, wat coole kaarten en geschenken betekent, verkoopt Marixanne leuke hebbedingetjes met de Spaanse catchphrases erop. “De meeste woorden die op de kaartjes staan zijn geïnspireerd door mij of door iemand uit mijn omgeving. Ik heb het bewust heel dicht bij mijzelf gehouden, om zo mensen met mijn eigen ervaringen een duwtje in de rug te geven. Bovendien zijn de producten die ik aanbied ook dingen die ik zelf heel vaak gebruik.” Zo verkoopt ze naast kaarten, onder andere t-shirts, waterflessen en tasjes met teksten erop.

Alles wat de docent doet komt neer op twee dingen, inspireren en onderwijzen. Dat komt naar voren in beide ondernemingen, waar ze allebei vol passie aan werkt. Wat zij dan ook aan andere mee wilt geven is: “Houd van jezelf en geloof in jezelf. Je kan meer dan je denkt.” En waarom de Spaanse taal? “Het is een hele mooie taal en voor iemand die het net leert, een ingewikkelde taal. Maar ook een romantische en veelzijdige taal. Het is de taal die mijn hart doet dansen.”

Lees ook:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: