,
contentstrategie

Christeny van de SEO studio vertelt je alles over the ‘why’ van een contentstrategie voor jouw business

Zoals je waarschijnlijk al wel hebt gemerkt vergt online marketing veel tijd en energie. Je bent druk bezig met jouw functie, waardoor je misschien geen tijd meer over hebt om ook nog eens de sociale media kanalen bij te houden. Laat staan andere marketing gerelateerde taken te vervullen. Misschien plaats je zo nu en dan een bericht op jouw socials maar merk je geen verschil in de toename van nieuwe klanten. Zou je als marketeer een contentstrategie moeten hebben? Zou dit echt helpen?

Voor welke social media kanalen kies je?

Om de juiste social media kanalen te kiezen zal je eerst onderzoek moeten doen. De kanalen die je gebruikt hangen namelijk af van de doelgroep die jij wilt aanspreken. Voor de jongere doelgroepen is het verstandig om te gaan voor Youtube, Instagram, Snapchat of Tiktok. Wil jij je juist meer richten op mensen tussen de 20 en 40 jaar, gebruik dan kanalen als Facebook en Pinterest.

Wat voor soort content ga jij creëren?

Ook maakt het verschil wat voor content jij wilt delen. Is het zakelijk? Gebruik dan LinkedIn! Als je denkt aan Whatsapp, denk je misschien niet direct aan een sociale media kanaal dat je snel zal inzetten. Maar vergis je niet! Dit kan voor jouw klanten een fijne plek zijn voor bijvoorbeeld een klantenservice. Op het moment dat jij weet wat je wilt delen en waar jouw doelgroep zich bevindt, is het maken van de contentstrategie heel eenvoudig!

Hoe zit het met jouw communicatie skills?

Misschien vraag jij je nu af: ‘’Hoe maak ik nou een goede contentstrategie?’’ Er zijn een paar stappen die je kan doorlopen:

Als je een contentstrategie maakt moet je altijd een doel voor ogen hebben. De content is namelijk niet het doel, maar het bereiken van jouw doelstelling. Het leren kennen van je doelgroep is een super belangrijk punt. Dit zijn immers de mensen die jouw content te zien krijgen. Maak persona’s om je doelgroep duidelijk te krijgen en leer ze kennen!

De volgende stap die je gaat nemen is het vaststellen van je onderwerpen en daarbij een zoekwoordenonderzoek. Je doelgroep zoekt met woorden: woorden die jij kunt gebruiken! Weet je welke zoekwoorden goed te gebruiken zijn? Dan zal je content sneller gevonden worden. Wanneer je dit hebt gedaan kun je jouw onderwerpen inplannen en je content gaan creëren!

Tijdmanagement bespaart geld

Don’t worry. Er bestaan gratis tools die je helpen bij het inplannen van jouw content. Denk aan Planoly en Later, deze tools zijn te gebruiken voor je Instagrampagina en zo bespaar je kostbare tijd. Met Planoly kun je alle content inplannen, automatisch laten plaatsen en zien hoe je feed eruit zal zien. Ook met de tool Later kun je content inplannen met captions meer. Het is zelfs mogelijk om de statistieken van de door jou geplaatste berichten weer te geven.  Zo creëer je een mooi overzicht en kun jij weer aan de slag met andere business opdrachten. Go and plan it!

Foto door Anna Shvets via Pexels


de-seo-studio

Geschreven door Christeny Martis van De SEO Studio.

“Ik leer ambitieuze ondernemers een ijzersterke SEO strategie te ontwikkelen. Met al mijn kennis en ervaring heb ik besloten om De SEO Studio in 2018 op te richten. In de afgelopen twee jaar heb ik ontzettend veel ondernemers mogen helpen met het behalen van online zichtbaarheid. Graag help ik jou om dit ook te bereiken! Ik vind het daarom belangrijk jouw taken uit handen te nemen, zodat jij jouw waardevolle tijd kunt steken in de dingen waar je écht goed in bent. Daarnaast leer ik je graag hoe het blijven optimaliseren van jouw website moet, zodat je weet hoe het bereik van jouw bedrijf kan groeien.”

deseostudio.nl

 


Meer lezen?


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: