, ,
online-platform-carrière-vrouwen

CCG’s Sarah Johnson: Founder van een online platform voor carrière vrouwen

Wij spraken met Sarah Johnson, founder van het online platform Corporate Career Girl. Sarah heeft zich tijdens haar studie verdiept in marketing, maar het was haar passie voor schrijven die er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat Corporate Career Girl is ontstaan. Met Corporate Career Girl biedt Sarah jonge carrière gerichte vrouwen handvatten voor de bedrijfswereld. Sarah vertelt je zelf over haar online platform voor jonge carrière vrouwen.

Wie is Sarah?

Positief, Ambitieus & Volhoudend

Waar heb je voor gestudeerd? En wist je altijd al dat je die studie wilde doen?

Ik heb de opleiding International Business & Languages gevolgd aan de Hogeschool Utrecht. Na vier hard gewerkte jaren, kon ik in 2014 eindelijk mijn diploma (BA of Commerce) in ontvangst nemen. Ik heb altijd al geweten dat ik een studie wilde volgen of tenminste één diploma wilde behalen. Vanuit huis heb ik altijd al meegekregen hoe belangrijk school is, daarom heb ik mijn studie altijd serieus genomen.

Vanaf een jonge leeftijd was ik me al bewust dat het een voorrecht was dat ik überhaupt naar school kon gaan en de kans had om te studeren. Er zijn vele jongen mensen, vooral in ontwikkelingslanden die vanwege het gebrek aan geldmiddelen niet eens de kans hebben om een middelbare school diploma te behalen. Ik heb daarom de mogelijkheid om te studeren niet lichtjes genomen.

“Mijn passie voor schrijven heeft mij uiteindelijk de moed gegeven om een eigen blog te beginnen.”

sarah-johnson-online-platform

Hoe staat jouw studie en/of huidige baan in verband met jouw online platform voor carrière vrouwen?

Mijn opleiding was voornamelijk opgesplitst in twee delen, marketing & communicatie en export management. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om na mijn studie meer de marketing kant op te gaan. Hierdoor heb ik de kans gehad om op diverse marketing afdelingen te werken en werkervaring op te doen. Maar mijn passie voor schrijven heeft mij uiteindelijk de moed gegeven om een eigen blog te beginnen.

Kan je iets meer vertellen over waarom je bent begonnen met Corporate Career Girl?

Mijn eerste baan als Marketing Coördinator was een grote uitdaging. Ik verhuisde na mijn studie naar het Verenigd Koninkrijk, waar ik mijn carrière begon. Als pas afgestudeerde student had ik niet alleen moeite om mezelf aan te passen aan het bedrijfsleven, maar ik werkte en leefde ook in een totaal ander cultuur. Tijdens mijn studie had ik een heel ander beeld van het bedrijfsleven en wat een “carrière opbouwen” nou eigenlijk inhield.

Naast de hele leuke dingen die je in je carrière meemaakt, was ik me niet bewust van de nare dingen die soms op de werkvloer plaatsvinden. Zoals pesterijen, uitbuiting van werknemers, machtsmisbruik van leidinggevende en/of manager. Maar ook collega’s die misbruik maken van elkaar om hoger op de carrière ladder te komen. Al deze ervaringen inspireerde mij om erover te schrijven en meer aandacht te geven aan dit soort issues die vaak worden genegeerd.

Waar haal je de inspiratie voor jouw artikelen vandaan?

Ik haal mijn inspiratie vaak uit mijn eigen ervaringen. Vele dingen waarover ik schrijf zijn ‘true stories’, zoals ‘Why I Quit My Job After The First Month’ & Why I Cried During A Job Interview dus ja…. Het is mij echt overkomen. Ik heb ooit als een baby gehuild tijdens een sollicitatiegesprek! Daarnaast heb ik ook guest bloggers die hun verhalen, tips en expertise delen op Corporate Career Girl.

Je hebt ook al een award gewonnen! Hoe voelde dat?

Geweldig! Corporate Career Girl bestaat nu al twee jaar en soms zakt de moed je toch echt in de schoenen als je niet gelijk de resultaten van je harde werk te zien krijgt. Het is fijn en motiverend om erkenning te krijgen voor je werk. Ben er zeer dankbaar voor!

Waar zie je Corporate Career Girl over een jaar? En over 5 jaar?

Ik zie Corporate Career Girl groeien tot een sterke online community waarbij verschillende meiden bij elkaar komen om elkaar te steunen en motiveren in het bedrijfsleven en op de werkvloer. Er komen steeds meer issues aan het licht zoals ‘sexual harrasment’ op de werkvloer. En hoewel dit aan het licht komt moet en kan er zeker nog veel gedaan worden om dit tegen te gaan. Corporate Career Girl werkt hier nu en in de toekomst zeker aan mee.
Daarnaast kunnen carrière meiden ook bij mijn platform terecht voor diverse online carrière diensten, zoals het helpen bij het creëren van een sterke Engelstalige CV of bij het schrijven van een personal statement/profile.

“Ik zie Corporate Career Girl groeien tot een sterke online community waarbij verschillende meiden bij elkaar komen om elkaar te steunen en motiveren in het bedrijfsleven en op de werkvloer.”

Heb je nog tips voor meiden die ook een online platform voor carrière vrouwen willen beginnen?

Ja zeker! Eén van de dingen die ik heb geleerd bij het starten van een online platform of bedrijf is ‘leer om dingen voor jezelf te houden’. Je hebt een geweldig idee en ja het is begrijpelijk dat je dit gelijk met al je vrienden en familie wil delen, maar alles wat in een beginfase zit, zit in een kritieke fase. Wanneer je pas met een blog of bedrijf of wat dan ook begint is het concept nog niet concreet, je hebt vaak ook te maken met je eigen onzekerheden en op dat moment is het belangrijk om te weten van wie je advies krijgt en wie je je laat toespreken. De verkeerde mensen zullen al gauw negatief zijn over jouw idee en hiervoor moet je standvastig zijn.

Mijn tweede tip is, denk niet te lang na. Als je net zoals ik een perfectionist bent, wil je graag alles tot in de puntjes gedaan hebben voor dat je begint of ‘live’ gaat etc. Een idee tot leven brengen is een proces, het zal nooit vanaf het begin helemaaaaal perfect zijn, maar daar moet je leren mee effectief om te gaan, zodat je altijd in kleine stappen vooruit blijft gaan.

Alles over Sarah haar Corporate Career Girl, een online platform voor carrière vrouwen, vind je natuurlijk op corporatecareergirl.com.

Deze interviews vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: