zonnebrand-donkere-huid
Foto door RF._.studio via Pexels

Black Girl Approved: 5x zonnebrandcrème voor de donkere huid

Laatst bijgewerkt:

Yes, ook onze donkere huid heeft bescherming tegen de zon nodig! Lange tijd werd gedacht dat onze melanin ons tegen de invloed van de zon beschermde, maar niets is minder waar.  Vooral mensen met een huidaandoening als eczeem en acné blijken extra gevoelig voor zonnestralen. En die hyperpigmentatie waar wij maar niet vanaf lijken te komen? Die krijgt een extra boost van die zonnestralen waar wij zo van genieten. Happy skin, ook tijdens de aankomende zomermaanden? Dit is vijf keer een Black Girl Approved zonnebrandcrème voor de donkere huid!

Happy skin

Nu de lente toch echt begonnen is en de zon steeds meer uren draait, is het belangrijk dat wij onze huidverzorging op het huidige weer aanpassen. De echte skincare-enthousiasten weten dat de winterse skincare routine niet naar de zomer mee kan. Crèmes tegen de droge huid zijn ingeruild voor een lichtere variant en de SPF is flink omhoog gegooid. De komende maanden brengen wij vooral buiten door en nu de terrassen weer open gaan, worden wij dus veel meer aan de zon blootgesteld. Daarom gaan wij, samen met jou, opzoek naar de perfecte zonnebrandcrème die jouw donkere huid beschermt tegen alle invloeden van buitenaf.

Die zonnestralen zijn natuurlijk niet alleen maar slecht. Ze geven vitamine D af, wat zorgt voor gezondere botten en een verminderde kans op depressies. Wij worden met z’n allen een stuk vrolijker en optimistischer van de zon. Maar daartegenover zorgen teveel zonnestralen ook voor gezondheidsproblemen, zoals huidkanker, een zonnebrand, hyperpigmentatie of versnelde veroudering van de huid. Insmeren dus!

 


Black Girl Approved

Dit zijn onze favoriete Black Girl Approved zonnebrandcrèmes, die dus GEEN witte waas op jouw huid achterlaten!

 

1. Black Girl Sunscreen – Moisturizing sunscreen lotion SPF 30

Deze zonnebrandcrème is speciaal voor de donkere huid samengesteld en black owned! Helaas is hij in Nederland wat moeilijker te krijgen en wat prijziger. Op Bol.com vind je hem voor €32.50.

www.blackgirlsunscreen.com

 

 

2. Naïf Sunscreen – Natural Sunscreen SPF 30

De zonnebrandcrème van Naïf bevat natuurlijke UV-bescherming en laat net als de andere zonnebrandcrèmes in dit rijtje geen witte waas op je gezicht achter. Je bestelt hem onder andere op Douglas.nl voor €25.70.

www.naifcare.com

 

 

zonnebrandcrème-donkere-huid

3. Supergoop! Unseen Sunscreen – Water & Sweat resistant sunscreen SPF 40

Ook deze zonnebrandcrème is populair onder gebruikers met een donkere huid. In Nederland is hij helaas nog niet te koop maar bij Revolve bestel je voor €34 en heb je hem binnen 5 dagen in huis.

www.supergoop.com

 

 

zonnebrandcrème-donkere-huid4. Kiehl’s Sungel – Ultra Light Sungel SPF 50

Nummer vier in ons lijstje is geen zonnebrandcrème maar een lekker lichte gel! Hij beschermt je tegen de zonnestralen, maar voelt minder vettig en dik aan. Je bestelt hem onder andere bij Douglas voor €37.95.

www.kiehls.nl

 

 

 

5. Shiseido Suncream – Urban Protection Cream SPF

Naast het beschermen van de huid, voedt deze crème van Shiseido ook. De suncream van Shiseido bestel je onder andere bij Douglas voor €47.95, wel voor 50ml!

www.shiseido.be

 

 

 

Bescherm je huid en geniet van de zon! Ons motto voor de zomer van 2021 😉

Meer lezen over de verzorging van de donkere huid?