Personal Stories

Sharlexa (36) verloor een kindje en maakt nu de mooiste kraamgeschenken met Requerdos de Clara

kraamgeschenken

Sharlexa Winklaar is 36 en alleenstaande moeder van de 11-jarige Duron. Tijdens de zwangerschap van een tweeling, verloor ze het broertje of zusje van Duron, wat een grote impact op haar had. Nu voorziet ze met haar onderneming Requerdos de Clara haar klanten van de leukste kant-en-klare kraamgeschenken en pakketten. 

Ik zou een tweeling krijgen

“Ik ben een echte go getterIk werk met kinderen en als bijberoep ben ik een bedrijfje gestart genaamd Requerdos de Clara. Waarom Spaans denk je? Ik ben half Dominicaans. Mijn overleden oma van vaderskant was voor mij één van de belangrijkste vrouwen in mijn leven. Prachtig, pure ziel. Ik denk dagelijks aan haar. Toen ik zwanger was van mijn zoon, kreeg ik een miskraam. Ik hoor je dan al denken, maar hoe dan? Nou, Ik zou een tweeling krijgen! Helaas verloor ik tijdens mijn zwangerschap een kindje. Ik heb mij zo schuldig gevoeld. Mijn zoon bleef achter, volhoudend en supersterk! Godzijdank.  

Ik kan mij niet indenken hoe mijn leven zou zijn zonder hem. Mijn bevalling verliep prima en binnen twee uur was Duron er. Zonder kik of stoot, wat even schrikken was. Ik kreeg te horen dat hij net een lappenpop was. Zijn vader ging mee met de doctoren en mijn moeder bleef bij mij achter. De navelstreng was om zijn nek, dus werd hij met spoed snel meegenomen naar achter. Zijn vader kon zijn navelstreng niet knippen. Zo jammer maar tegelijkertijd begrijpelijk. Toen ik Duron voor het eerst hoorde schreeuwen, was dat een enorm geluksmoment. 

Een gevoelig onderwerp

Het was een gevoelig onderwerp om over te praten voor mij. Gelukkig kan ik er nu al tijden wel over praten zonder gelijk in tranen uit te barsten of mij schuldig te voelen. Destijds zat ik namelijk nog op school en volgde ik de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlening aan de HVA. Ik zat in mijn laatste jaar toen ik ontdekte zwanger te zijn. Ik wilde toen nog geen kinderen, maar Duron zijn vader wel. Hij gaf al gelijk aan kinderen met mij te willen toen we elkaar leerden kennen.

Duron weet inmiddels dat hij eigenlijk een tweeling is. We hebben hiermee echt gewacht, volgens mij was hij 6 of 7 jaar oud toen wij het verteld hebben. Hij was even verdrietig, maar vond het toch stoer en fantaseerde veel over zijn tweelingbroer. Als Duron vragen stelt over de bevalling/zijn geboorte/vroeger zijn wij daar heel open over met hem. Soms zeg ik: ‘Ja, op een maandagochtend om kwart over tien’, dan corrigeert papa mij: ‘Nee Sha, zestien over tien precies was hij geboren.’   

https://www.instagram.com/p/CIGYQISpO4S/?utm_source=ig_web_copy_link

Requerdos de Clara

Als persoon heeft het mij sterker gemaakt. Ik denk vaak nog wel aan het andere kind. Momenteel is een tweede kind altijd welkom alleen moet ik wel eerst een vent hebben. De tijd tikt. Ik ben al 36 jaar oud. Ik zeg wel altijd, als het bij Duron alleen blijft is dat prima. Relaties aangaan vond ik eerst gek. Opeens een ander. Tegenwoordig denk ik er anders over. Ik ben een en al gezegend! Het prikkelt dan helemaal om alle inspiratie uit mijn werk met kinderen in mijn bedrijf te stoppen. 

Afgelopen jaar had ik steeds meer het gevoel dat ik nog iets wilde doen. Opeens kwam er van alles in mij op. Ik ben een creatieve dame. Het eerste waar ik mij mee bezig wilde houden, was mijn bedrijfje Requerdos de Clara. Ik verkoop de leukste kant-en-klare kraamgeschenken en pakketten, vol prachtige kleurrijke diverse producten, die vrolijk ingepakt worden met bij elke bestelling een kleine push present voor de mom-tobe. 

Op een gegeven moment kwam er een weekend dat ik ben gaan brainstormen voor een naam en kwam bij Requerdos de Clara. Dat is Spaans voor geschenken van Clara. Clara is een heilige, zij straalt onder andere rust uit.  Duron vindt het ook leuk om soms te helpen met lichte werkzaamheden, zoals uitzoeken van de manden of kratten, anders online surfen naar leuk inpakmateriaal.  

Geloof in jezelf

Alle vrije momenten naast Duron en het werken met kleine kinderen, pak ik om mij bezig te houden met mijn bedrijf. Het is mijn dochter, Clara. Elk pakket van Requerdos de Clara is uniek, heeft een naam en is vol liefde en passie samengesteld. Shoutout naar mijn moeder Shirley. Zij is zo recht door zee, helpt mij ook graag met ideetjes en samenstellen. Wij reizen bij wijze van spreken stad en land af opzoek naar leuke producten! THANKS MOM! 

Geloof in jezelf, volg je pad en je intuïtie, liefde is ervoor iedereen. Ook is zelfliefde belangrijk. Dit is een pad waar ik mij eigenlijk nu pas mee bezig houd. Het is een moeilijk pad, dat zeg ik eerlijk. Het bewandelen ervan beangstigt mij enorm want ik ben bij lange na niet meer de slanke dame van vroeger, but i am embracing it Alles gebeurt met een reden, op jouw tijd als het voor jou is. Niet vergelijken met een ander, i’ve been there. Onthoud Rome is niet in een dag gebouwd #spreadingconfettilikeitsselfconfidence.”

Lees ook:

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie