black-owned-restaurants-amsterdam

Onze tien favoriete black owned restaurants in Amsterdam

Laatst bijgewerkt:

Wij Amsterdammers mogen ons gelukkig prijzen. We hoeven de stad niet meer uit voor enige vorm van entertainment. Zo zijn er in de Nederlandse hoofdstad ook meer dan genoeg restaurants van Afro-Nederlandse eigenaren te vinden. Dit zijn onze tien favoriete Black Owned restaurants in Amsterdam. Eet smakelijk!

1. Water en Brood

Wil je de hele dag door ontbijten? Dat doe je bij Water en Brood. Onze favoriet? De Chicken & Waffles. Niet alleen de Chick & Waffles vielen bij ons in de smaak. Ook de andere maaltijden en natuurlijk de overheerlijke cocktails zorgen ervoor dat wij bij Water en Brood terug blijven keren.

Waar? Nieuwe Kerkstraat 84

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Water & Brood (@waterenbrood.ams) op

//www.instagram.com/embed.js

2. Mooshka

Bij Mooshka eet je de lekkerste veganistische soul food. Alles wat je ook gewend bent te eten bij jouw mama thuis. Van heerlijke vegan junkfood zoals een hamburger tot Roti (Surinaams) en Injera (Ethiopisch/Eritrees). Bij Mooshka komt iedereen tot zijn trekken.

Waar? Van Woustraat 110

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mooshka – Vegan Soul Food (@mooshkavegansoulfood) op

//www.instagram.com/embed.js

3. Cereal & Chill

Bij Cereal & Chill eet je de lekkerste (unieke cornflakes), dus niet die saaie die je bij de Albert Heijn op de hoek kunt halen. Daarnaast zorgen ze bij Cereal & Chill vaak genoeg voor passend entertainment. In de sfeer van een drankje (of hapje) en een dansje.

Waar? Dusartstraat 22

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cereal & Chill (@cerealnchill) op

//www.instagram.com/embed.js
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

4. The Pom Bar

Heerlijk genieten van Surinaams eten? Dat doe je bij de Pom Bar. Hoe vaak wie hier al afgehaald hebben? Ontelbaar. Bij The Pom Bar geniet je natuurlijk het meest van hun specialiteit, pom. Probeer het ook eens bitterballen vorm.

Waar? Cabralstraat 49h

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Pom Bar (@thepombar) op

//www.instagram.com/embed.js

5. Majesteit Taart

We love cake. Cake. Cake. Voor de lekkerste taart moet je toch echt bij Majesteit Taart in oost zijn. De taarten zijn niet alleen lekker, het ziet er ook allemaal prachtig uit. Van alles een beetje proeven? Boek dan één van de overheerlijke High Tea’s.

Waar? Javastraat 5

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Majesteit Taart (@majesteittaart) op

//www.instagram.com/embed.js

6. Labyrinth

Zei iemand cocktails? Naast hun overheerlijke cocktails (ze hebben echt enorm veel keuze) staat Labyrinth bekend om de poetry nights die daar regelmatig georganiseerd worden. Een betere combinatie dan cocktails en poetry? I’ll wait.

Waar? Amstelveenseweg 35

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Labyrinth Amsterdam (@labyrinthamsterdam) op

//www.instagram.com/embed.js

7. Locals Coffee

Natuurlijk kan je bij Locals Coffee veel meer vinden dan alleen een kopje coffee. Zo geniet je bijvoorbeeld toast, pannenkoeken of salades. Of cocktails. Valt het je op dat cocktails een terugkerend thema zijn? Natuurlijk geen toeval.

Waar? Eerste Jacob Campenstraat 27h

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Locals Coffee (@locals.coffee) op

//www.instagram.com/embed.js

8. Reggae Rita’s

Lekker Jamaicaans eten doe je bij Reggae Rita’s. Denk aan Jerk Chicken, gefrituurde plantain en de Jamaicaanse Ting. Bovendien doet Reggae Rita’s ook aan catering. Zo kan je op elk feestje/evenement van het heerlijke eten genieten.

Waar? Frederik Hendrikstraat 22

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 𝗥𝗲𝗴𝗴𝗮𝗲 𝗥𝗶𝘁𝗮’s (@reggae_rita) op

//www.instagram.com/embed.js

9. NOMAD Amsterdam

NOMAD Amsterdam staat nieuw op ons lijstje, na een tip van één van de lezers. NOMAD is een fusion food restaurant, waarbij de chef rekening houdt met zo min mogelijk ‘waste’. NOMAD is zeker een bezoekje waard. Of je nou een Amsterdammer bent, of de stad een keer komt bezoeken.

Waar? Ijdok 87

//www.instagram.com/embed.js

10. Zero20

Waarmee wij onze lijst eindigen? Driemaal raden… Ja, cocktails dus. De allerlekkerste cocktails koop je dus gewoon bij Zero20. Gelukkig verkopen ze niet alleen cocktails, maar ook lekkere maaltijden zoals de Pineapple Shrimp, om jouw maag op het alcohol voor te bereiden. Ps. Zero20 is tijdelijk gesloten dus houdt Instagram in de gaten voor meer informatie.

Waar? Lange Leidsedwarsstraat 71

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ZERO20 FOODBAR & COCKTAILS (@zero20amsterdam) op

//www.instagram.com/embed.js

Wat zijn jouw favoriete Black Owned Restaurants in Amsterdam? Laat het ons hieronder weten.

Meer zoals Black Owned Restaurants in Amsterdam: