black-female-owned-kledingmerken

Deze 9 Black Female Owned kledingmerken wil je vandaag nog shoppen

Laatst bijgewerkt:

In de geest van supporting black owned businesses, hebben wij nu een lijst gemaakt met daarop onze favoriete Black Female Owned kledingmerken. Pak jouw bankieren-app er snel bij, want deze kledingstukken zijn echt supermooi! Met bijzondere merken, zoals de Amerikaanse Hanifa en de Nederlandse Libaya. Scroll naar beneden om alle brands te ontdekken.

1. Libaya

Natuurlijk beginnen wij met ons favoriete merk. Libaya is het merk van de Afro-Nederlandse Nsimba Valene Lontanga, en mag zeker niet op jouw persoonlijk lijstje ontbreken. De kledingstukken van Libaya zijn kleurrijk, vrouwelijk en uniek. Lekker shoppen? Dat doe je op shop-libaya.com.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door L I B A Y A (@libaya) op

//www.instagram.com/embed.js

2. Hanifa

Als je nog niet eerder over Hanifa gehoord heb, raden wij je een uitgebreide google sessie aan. De vrouw achter Hanifa, Anifa Mvuemba, ging laatst viraal met haar 3D fashion show. Ook de kledingstukken van Hanifa zijn ontzettend kleurrijk, en zijn gemaakt voor het zwarte (rondere) lichaam. Hanifa shoppen doe je op hanifa.co.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hanifa (@hanifaofficial) op

//www.instagram.com/embed.js

3. Winonah

Of Winonah black owned is weten wij niet zeker. Wel is de Afro-Nederlandse Winonah de Jong de ontwerper en creative director van het merk dat haar naam draagt. De kledingstukken van Winonah zijn tijdloos en stijlvol, en je shopt ze op winonah.com.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door WINONAH (@winonah_official) op

//www.instagram.com/embed.js
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

4. A.au

A.au is het kledingmerk van influencer Asiyami Gold. Om heel eerlijk te zijn hebben wij dit kledingmerk pas tijdens onze zoektocht naar merken voor dit artikel ontdekt, en dat is zonde. Het merk heeft namelijk de meest mooie en unieke kledingstukken. En dat precies zoals Asiyami haar IG-feed. De kleding van A.au shop je op aaushop.com. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door A.Au (@shopa.au) op

//www.instagram.com/embed.js

5. Fe Noel

Voor de kledingstukken van Fe Noel heb je lef nodig. Het unieke kledingmerk is opgericht in Brooklyn NY, maar heeft ook veel Caribische invloeden. De bijzondere kledingstukken van Fe Noel shop je op fenoel.com.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fe Noel (@fenoel) op

//www.instagram.com/embed.js

6. Awakati

Awakati is een Afro-Nederlands merk, based in ons eigen Amsterdam. Het merk Awakati is opgericht door Yaïsi, en verkoopt naast kledingstukken ook ontzettend mooie headwraps, en tijdelijk ook facemasks. Awakati shoppen doe je op awakati.shop.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Awakati (@awakati_) op

//www.instagram.com/embed.js

7. Kai

Fisayo Longe is de vrouw achter het Engelse merk Kai Collective. De kledingstukken geven een gevoel van luxe, met een heel betaalbaar prijskaartje. De mooie kledingstukken van Kai shoppen doe je op kaicollective.com.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door KAI (@kaicollective) op

//www.instagram.com/embed.js

8. Andrea Iyamah

Andrea Iyamah is het merk van de Nigeriaanse ontwerpster Dumebi Iyamah. De kledingstukken zijn licht, kleurrijk en vrouwelijk. En de swimwear is to die for. Andrea Iyamah shop je op andreaiyamah.com.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door A N D R E A I Y A M A H (@andreaiyamah) op

//www.instagram.com/embed.js

9. Lavie by CK

Lavie by CK staat bekend om hun prachtige en unieke feestjurken, en is opgericht door de creatieve Claude Kameni. Zo heeft zij onder andere Janet Jackson mogen kleden. De mooie kledingstukken van Lavie by CK shop je op laviebyck.com.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Claude Lavie Kameni (@laviebyck) op

//www.instagram.com/embed.js

Ken jij meer Black Female Owned kledingmerken? Laat het ons dan in de opmerkingen weten!

Meer black businesses supporten?