eigenschappen-echte-vriendin

Voor als je het nog niet wist, aan deze eigenschappen herken je een echte vriendin

Laatst bijgewerkt:

Let’s get honest. Een vriendenkring kan je maken of breken. Daarom is het hebben van goede vrienden zo ontzettend belangrijk. Ze kunnen je verder helpen, dan dat jij dat in jouw eentje zou kunnen doen. Wil je weten of je goed zit? Aan de onderstaande eigenschappen herken je een echte vriendin.

1. Je kan volledig jezelf zijn

Jouw vriendin begrijpt je, en heeft je geaccepteerd zoals je bent. Flaws and all. Ze zou natuurlijk geen echte vriendin zijn, als ze niet eerlijk was over de dingen die ze niet leuk vindt. Maar feedback geeft ze vanuit een goed hart.

2. Ze stimuleert je om achter je dromen aan te gaan

Als je vriendin zelf bezig is met haar #LevelUp, en zelf haar dromen achterna gaat, wilt ze niets liever dan dat jij dat het ook doet. Niet alleen zal ze je motiveren om door te gaan, ze helpt je ook zoeken naar de juiste middelen om jouw doelen te bereiken.

3. Ze wilt niets van je, behalve vriendschap

Sommige vriendinnen willen alleen een luisterend oor, advies of financiële ondersteuning. Zij is daar niet één van. Hoe herken je dat dan? Zij doet alles wat ze van jou verlangt, ook voor jou. En daarmee bedoelen wij 50/50. En niet 80/20 of 95/5.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

4. Ze luistert naar je

Je kan haar altijd bellen. En ze maakt altijd tijd vrij om naar je te luisteren. Echt te luisteren. Ze heeft dus niet meteen adviezen klaar staan. En wanneer je je verhaal gedaan hebt, voel je je ook beter en echt gehoord.

5. De vriendschap is onvoorwaardelijk

Jullie hebben een onvoorwaardelijke vriendschap. Eentje die door moeilijke momenten gaat en het toch overleeft. Natuurlijk gaat het niet altijd even goed tussen jullie, maar je kan erover praten, en verder gaan.

6. Jouw moeder vindt haar aardig

Dit is toch wel het belangrijkste punt. If your momma don’t like her, she probably isn’t that nice. Het lijkt wel alsof moeders een ingebouwde radar hebben. Een moeder kan zelfs al zonder een vriendin ontmoet te hebben, weten of ze een echte vriendin is of niet. De manier waarop je over haar praat, of je in je gedrag bent veranderd en natuurlijk de dingen die je over haar zegt. Mama heeft heel veel meer ervaring, so you better trust her.

Welke eigenschappen van een echte vriendin ontbreken er volgens jou nog meer?

Photo by Samantha Sophia on Unsplash

Deze artikelen over vriendschap vind je vast ook leuk: