make-up donkere huid online

Dit is waarom ook de donkere huid zonnebescherming nodig heeft

Laatst bijgewerkt:

Jezelf beschermen tegen de zon? Dat is niet iets waar wij als donkere gemeenschap veel tijd aan besteden. Terwijl het ook voor de donkere huid écht belangrijk is. Say what?! In deze blog vertelt Dee waarom ook de donkere huid zonnebescherming nodig heeft.   

Als er één schap is die de meeste melanin beauties voorbij lopen dan is het wel de schap met zonnebrandcrèmes. Guilty! Althans tot voor kort, want nu weet ik beter. Mijn filosofie was: who needs sunscreen when you got melanin? Maar inmiddels weet ik hoe belangrijk het is om mijn huid te beschermen, vooral omdat ik melanin heb!

Wijsheden uit Korea

Tijdens mijn uitwisseling naar Zuid-Korea, zo’n zes jaar geleden, leerde ik ontzettend veel over skin care. Het verzorgen van je huid is daar een whole lifestyle! Dat merk je aan de tienstappen dag- en nachtroutine van vele, de focus op de no-make-up, make-up look en de zuivere huid van veel Koreanen. Ik was dan ook erg benieuwd naar hun beauty geheimen en ging op onderzoek uit. Al snel kwam ik erachter dat zonnebescherming centraal staat in de schoonheidsroutine van de meeste Koreaanse beauties.

Bescherm je huid

Zonnebrandcrème is een beschermingsmaatregel tegen verbranding, maar het beschermt ook de beschadigde huid. Als je bijvoorbeeld last hebt van acne littekens, zal zelfs het kleinste beetje zon deze donkerder maken. Hoe donkerder de huid, hoe minder vaak deze littekens zichtbaar zijn. Met een donkere huid beschadigt je huid dus ook, alleen is dit vaker minder zichtbaar. En de belangrijkste reden om je in te smeren: huidkanker. Want mensen met een donkere huid zijn er niet immuun voor! 
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Om de huid gezond te houden, en niet alleen voor het oog, is het dus belangrijk om de zonnebrandroutine niet te skippen. Leuk feitje: bij o.a. de Afrikaanse Himba stam is het belang van zonnebescherming al eeuwen bekend. Zij gebruiken otjize, een mengsel van rode oker, boter en vet om hun huid tegen de zon te beschermen.

Zonnebescherming zonder witte waas

Zonnebrandcrème laat vaak een witte waas achter en het kan de kleur van je make-up lichter maken. Dat is wellicht ook waarom wij als donkere gemeenschap dit vaak overslaan. Want wees eerlijk, wie wil er nou rondlopen met je gezicht tien tinten lichter dan je lichaam? Om je een handje te helpen, deel ik daarom hieronder drie van mijn favorieten die geen witte waas achterlaten.

Zo! Nu kun je goed beschermd op weg en houd je je huid gezond. Heb jij nog handige tips om je huid te beschermen? Laat het weten in de comments.


Dee is groot fan van skincare en Azië. In haar vrije tijd maakt ze Youtube videos over (Koreaanse) skincare, haar en lifestyle. In het dagelijks leven is ze een creatieveling die WordPress websites ontwerpt en bouwt voor kleine en middelgrote bedrijven. Wil je meer over haar weten? volg haar dan op InstagramYoutube en TikTok (@Deedellimore). Meer over haar onderneming vind je op www.tribevisual.com


Meer blogs over beauty: