redenen-seks-selfcare

Selfcare is zoveel meer dan alleen een zen-moment, selfcare is voor je mind, soul en BODY. Het gaat erom dat je in alle aspecten bewust kiest voor wat jouw welzijn bevorderd. Even lekker egoïstisch bezig zijn dus. Daarom geven wij jou vandaag vijf redenen waarom seks het enige is dat nog ontbreekt op jouw selfcare todo list.

Seks maakt je gelukkig

Wij hebben het natuurlijk wel over goede seks. Heavy breathing, skin scratching, ‘don’t stop’ – seks. Bij goede seks komen er neurotransmitters vrij die jouw gevoel van geluk positief bevorderen. Daarnaast is er natuurlijk ook het emotionele aspect, waarbij je je verbonden voelt met iemand waarom je geeft, en die je vertrouwt. Is er geen bedpartner? Niet getreurd, those neurotransmitters got you girl!

Seks zorgt voor een natuurlijke glow

It does? Yes it does! Er is helaas geen magisch stofje dat vrijkomt tijdens seks die ervoor zorgt dat je gezicht een natuurlijke glans krijgt. Maar er zijn wel een aantal aspecten die daaraan bijdragen. Zo is het een combinatie van stress vermindering, een goede bui en het gloeien van je gezicht door het bloed vlak onder je huid. Dus wil je morgen wakker worden met een letterlijke glow up? Dan weet je wat je vanavond te doen staat.


https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});


Door seks slaap je beter

Al die mannen die na seks alleen nog maar willen slapen, zijn geen uitzondering. Bij seks komt het hormoon prolactine vrij. En prolactine zorgt ervoor dat je je slaperig en relaxed voelt. De afgelopen tijd last van slaapgebrek? Probeer dan wat kunstjes tussen de lakens, voordat je onder je dekbed kruipt ;).

Seks helpt bij hoofdpijn en menstruele krampen

Het is wetenschappelijk bewezen dat je grote ‘O’ (orgasme, dus) pijn tijdelijk verminderd. Het is in verschillende onderzoeken ook effectief bewezen tegen menstruele krampen. Menstruale krampen worden namelijk ook veroorzaakt door het samentrekken van je baarmoeder.

Seks maakt je fitter

Als je maar voldoende seks hebt, kun je de sportschool wat vaker overslaan. Het werkt natuurlijk alleen als je er niet bij ligt als Patrick de Zeester. Maar net als alle andere soort fitness is gezonde seks goed voor je hart. Daarnaast blijk je als vrouw zo een 3 calorieën per minuut te verbranden. Genoeg reden om er een all nighter van te maken dus.

Andere redenen waarom seks ook selfcare is zijn minder stress, een lagere bloeddruk, een sterkere relatie met je partner en een verbeterde bloedcirculatie.

Photo by Leighann Blackwood on Unsplash

Dit vind je vast ook leuk:

Jaël Hofwijks

Hi! Ik ben Jaël en ik heb er inmiddels al 28 jaartjes om de zon op zitten. Je kent mij misschien als de oprichter van Melaninfinity Magazine. Met een tof team bloggers werken elke week aan de leukste content voor Afro-Nederlandse vrouwen. Naast Melaninfinity Magazine ben ik parttime werkzaam als assistent leidinggevende in de kinderopvang en heb ik een social media branding studio, Creative Studio Gemini. In case you were wondering, 26 mei :).

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie