klaar-voor-nieuwe-relatie

Ontdek of jij klaar bent voor een nieuwe relatie

Laatst bijgewerkt:

Relaties zijn ontzettend mooi, maar helaas niet altijd voor eeuwig. Tegenwoordig houden relaties minder vaak stand, dan dat ze dat vroeger deden. Zo blijkt bijvoorbeeld dat  40 procent van alle hedendaagse huwelijken in een echtscheiding eindigt. Wij krijgen vaker te maken met heartbreak, en dus ook met de uitdagingen van het aangaan van nieuwe relaties. Maar hoe weet je eigenlijk of je klaar bent voor een nieuwe relatie na een gebroken hart?

Als het op daten en relaties aankomt is iedereen anders. We hebben verschillende behoeften, en zijn allemaal naar iets anders opzoek. Er zijn vrouwen die het liefst altijd iemand naast zich hebben, maar er zijn ook genoeg vrouwen die zichzelf de komende vijf jaar nog niet (of misschien wel nooit) in een relatie zien. Maar er is één ding dat wij gemeen hebben. Nobody loves a broken heart.

Als je hart gebroken is, en je behoefte hebt aan een nieuwe relatie, is het afvragen of je er wel klaar voor bent. Het laatste dat wij willen is met oude pijn en verdriet een nieuwe relatie aangaan. Daarom vind je hieronder de 4 tekenen dat je klaar bent voor een nieuwe relatie.

1) Je houdt van jezelf

Misschien ben je moe van al die selflove praat, maar zelfliefde is zo belangrijk. Als een relatie op een heftige manier ten einde komt, heeft dat effect op je zelfbeeld. Als vrouwen trekken wij ons dingen vaak persoonlijk aan, waardoor je aan jezelf gaat twijfelen. En je wellicht ook minder van jezelf bent gaan houden. Daarom is het van belang om jezelf te vergeven, voordat je de ander vergeeft.

Kan je inmiddels volmondig ‘ja’ zeggen als iemand je vraagt of je van jezelf houdt? Dan is dat een teken dat je de break-up verwerkt hebt. Het is niet het enigste punt, maar wel één van de belangrijkste punten. Het zorgt er namelijk ook voor dat je de volgende keer bewuster een partner kiest.

2) Je bent je bewust van eigen trauma’s en verdriet

Wij lopen allemaal met een verleden rond. Er is niemand die nog nooit verdriet en/of een traumatische ervaring gehad heeft. Maar als je je er niet bewust van bent, kan dat enorme gevolgen voor je toekomst hebben. Ook binnen een relatie.

Velen zullen een groot deel van hun leven bezig zijn om het verleden achter zich te laten. En dat is oké, en kan ook nog binnen een relatie. Maar belangrijk is wel dat je weet waar jouw mindset en gedrag vandaan komt. Anders kan dat je relatie sneller verpesten dan je denkt. Als je weet waar je mee dealt, kan je dat namelijk bespreekbaar maken. Dit stukje zelfkennis is belangrijk voordat je aan een nieuwe relatie begint.

3) Je hebt behoefte aan een nieuwe relatie

Hi sis, je mag best zeggen dat je een relatie wilt. Dat maakt je niet wanhopig of minder zelflievend. Als je voelt dat je de behoefte hebt aan een nieuwe relatie is dat niet zonder reden. Ga wel eerst na wat de reden is. Is het nu echt tijd voor een partner? Of komt die behoefte uit eenzaamheid voort?

Toeval bestaat niet. Ervaar je dus de behoefte aan een nieuwe relatie, kan het best zijn dat het er de tijd voor is. Je bent er gewoonweg klaar voor. Sta dan ook open om te ontvangen, want die relatie is waarschijnlijk dichterbij dan je denkt.

4) Je hebt het weloverwogen en staat er open voor

Je voelt dan misschien wel de behoefte aan een partner, maar je hebt er ook heel goed over nagedacht. Heb je nu wel genoeg tijd voor de eerste fases van een relatie? Of heb je doelen die je eerst nog alleen bereiken wilt? Je hebt goed over de voor- en nadelen van een relatie nagedacht, en bent tot de conclusie gekomen dat je er echt klaar voor bent.

Daarnaast sta je open voor een relatie, voor een partner en voor alle mooie en minder mooie momenten die erbij horen. Je bent er klaar voor, en dat weet je zeker. 

Deze artikelen vind je vast ook leuk: