ondernemer-serieus-genomen

Zo wordt je serieus genomen als jonge ondernemer

Laatst bijgewerkt:

Wij herkennen het allemaal. Je bent pas begonnen met ondernemen, en van alle kanten wordt er al aan je kwaliteiten getwijfeld. Mensen gaan er automatisch van uit dat je als jongere nog niet genoeg skills bezit om serieus te kunnen ondernemen. Maar natuurlijk is niets minder waar. Met de onderstaande tips wordt je als jonge ondernemer serieus genomen.

Wees doelgericht en zelfverzekerd

Als jonge ondernemer is het ontzettend belangrijk om doelgericht en zelfverzekerd te zijn. Er zullen altijd mensen zijn die niet in het concept van je bedrijf of jou als ondernemer geloven. Als je op dat soort momenten niet stevig in je schoenen staat, geef je op, en ga je niet door met jouw bedrijf. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je jouw doelen niet uit het oog verliest en altijd in jezelf blijft geloven.

Maak van je business een brand

Wat velen vergeten is dat een business pas echt kan groeien als het ook als een brand beschouwt wordt. Klanten herkennen het bedrijf aan de huisstijl, waardoor ze zaken met dat bedrijf blijven doen. Zonder een duidelijke en professionele huisstijl weten klanten vaak niet wat ze kunnen verwachten, en kiezen ze voor de concurrent. Met een goede branding word je als jonge ondernemer een stuk serieuzer genomen.

Wees professioneel

Hoe makkelijk is het om bij de zoveelste vervelende klant uit je slof te schieten. Op een gegeven moment is ons geduld op, en dat is menselijk. Maar stel je in elk contact, ten alle tijden, professioneel op. Ook al gaat dat soms ten koste van je eigen ego. Daarnaast houdt professionaliteit ook in dat je een duidelijke website hebt, een professioneel email adres en indien nodig een zakelijke rekening.

Wees jezelf

In strijd met alle concurrenten is het makkelijk om jezelf te verliezen. Als ondernemer geef je soms onopgemerkt een stukje van je authenticiteit weg, wat ten koste gaat van je bedrijf. Zelfs als het honderdste kledingmerk met precies dezelfde kleding, wordt je met dat stukje authenticiteit, als jonge ondernemer toch serieus genomen. Want dat is precies wat onze klanten willen zien.

Wat vond jij van deze tips om serieus genomen te worden als jonge ondernemer? En welke tips ontbreken er volgens jou nog?

Dit vind je vast ook leuk:

%d bloggers liken dit: