succesvolle vrouwen

Deze 3 dingen doen succesvolle vrouwen in het weekend

Laatst bijgewerkt:

Succes is voor ieder persoon anders en gelukkig maar! Maar ongeacht onze persoonlijke definitie van succes zijn er toch een aantal dingen die we kunnen leren van succesvolle vrouwen. Één daarvan is hoe zij hun weekend invullen. Lees in deze blog wat het is dat succesvolle vrouwen doen in het weekend. 

Yas, het is weekend! Tijd om bij te komen van een waarschijnlijk drukke week. En terwijl je de afgelopen week afsluit en achter je laat, is het belangrijk om ook weer vooruit te kijken naar de nieuwe week. Want een goede voorbereiding is het halve werk, maar first things first. De nodige portie self-care is essentieel.

Succesvolle vrouwen werken niet in het weekend

Als beginnende ondernemer is het vaak nog moeilijk om je werk op vrijdagmiddag los te laten. En dat is oké, de beginfase vergt altijd het meeste werk. Maar succesvolle vrouwen weten dat er een tijd is van werken en een tijd van ontspannen. Op die manier heb je weer genoeg energie voor een nieuwe week.

Het weekend is daarom voor self-care en om op te laden. Succesvolle vrouwen erkennen dan ook het belang van voldoende rust en tijd voor jezelf nemen. Zo vullen ze hun weekend met leuke activiteiten, Netflix-marathons en andere dingen waar zij blij van worden. De voornaamste reden? Ontspanning! Want af en toe vergeten wij hoe belangrijk het is om goed tot rust te komen.

Maak tijd voor vrienden en familie

We hebben allemaal mensen nodig die ons steunen in wat wij doen en in wie wij zijn. Succesvolle vrouwen snappen dat als geen ander, want alleen kom je er niet. In het weekend maken succesvolle vrouwen dan ook bewust tijd voor hun vrienden en familie. Van fijne momenten met vrienden en familie laad je namelijk op, en voel je je als herboren.

Je hoeft natuurlijk niet ieder weekend uiteten te gaan, maar gewoon even op visite of een uurtje aan de telefoon is ook al voldoende. Je zult merken dat als je dit consequent blijft doen, je gevoel van geluk enorm toe zal nemen. En je doordeweeks ook gemotiveerder aan je bedrijf kunt werken. Wij raden je bovendien aan om niet alleen in het weekend tijd aan vrienden en familie te besteden, maar hier doordeweeks ook gewoon tijd vrij voor te maken. Family & friends matters!

Succesvolle vrouwen blikken vooruit

We zeiden het net al: een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom plannen succesvolle vrouwen ook een moment van reflectie in. Wat ging er goed, wat zijn leermomenten en wat heeft straks prioriteit. Dit hoeft niet lang te duren, schrijf wat kernpunten, maar maak het niet te lang. Een half uurtje is meer dan voldoende. Op die manier kun je de maandag met een bang beginnen ! Veel vrouwen zweren bij een bullet journal (a.k.a. dagboek) waarin ze niet alleen hun doelen opschrijven, maar ook hun gevoelens en de dingen waarvoor ze dankbaar zijn. Zo een journal zorgt voor helderheid en een duidelijk overzicht voor de nieuwe week. Handig en chill!

Deze blogs vind je vast ook leuk

%d bloggers liken dit: